joi, 13 martie 2008

O frantura din atmosfera Canonului la noi...

Ne-am întors acum de la biserică, de la slujba Canonului celui Mare, săvârşită împreună cu Pavecerniţa Mare. Eu ţin foarte mult la această slujbă, care redă foarte bine atmosfera de pocăinţă şi cercetare a sufletului din Postul Mare. Am incercat să rup puţin din atmosfera bisericuţei noastre în timpul acestei slujbe şi pentru voi, nu ştiu cât am reuşit... De văzut nu se vede mare lucru, pentru că în Postul Mare slujim mult la lumina lumânărilor, ca şi în seara asta.

Mai intai un fragment din Canonul cel Mare. Lumina care se vede ca o lună uneori :) e lumânarea din mâna părintelui.



Un alt fragment, din Pavecerniţa Mare:



şi „Doamne al Puterilor“:

6 comentarii:

Anonim spunea...

ce frumos! multumim.
mi-era dor de vocisoare si bisericuta voastra. a fost o saptamana tare grea pentru mine, dublata de tristetea de a nu fi ajuns la biserica.
calatorie cu folos inainte! Ioana

Anonim spunea...

Foarte frumos la voi la biserica, Natalia! Ma bucur ca ne-ai facut si pe noi partasi la slujba canonului.

Natalia spunea...

Cu mult drag, desi nu am reusit sa surprind prea bine... Am filmat cu aparatul foto care pozele le face bune, dar de filmat e cam de jucarie. Oricum ma bucur ca tot s-a transmis ceva, daca nu frumsetea unei slujbe la lumina lumanarii, macar putin din dragostea noastra... :)

Natalia spunea...

Ionica, pe tine te asteptam destul de curand si poate iti alinam si dorul de vocisoare si de bisericuta, daca reusesti sa ramai la o slujba. :)

Anonim spunea...

sa se consemneze ca mi-am alinat dorurile. a fost minunat;) abia am revenit in "lumea mea" si deja mi-e dor de voi... va imbratisej cu gandul si cu totul (si pe voi si pe ami) Ioana.

Natalia spunea...

Minunat intr-adevar. Bucuria pe care o da Domnul celor adunati din pricina Lui e de negrait...
Te imbratisam si noi cu tot dragul si nu uita ca ai mereu aici un coltisor!