Plecând de la reţeta Irinei, am făcut săptămâna trecută cu prietenele mele musafire şi o prăjitură (printre multe altele). Ioana a fost bucătarul şef la acest produs, la care şi-a adus contribuţia de inovaţie. :)
Ingrediente pentru foi: 450 g făină; 1 pachet margarină (250 g) scoasă de ceva vreme de la frigider, ca să fie moale ; 5 linguri zahar, 1 linguriţă rasă de sare, 1/2 plic praf de copt, 5 linguri de ulei, 5 linguri apă, coajă rasă de portocală
Se frământă un aluat până devine elastic şi nu se mai lipeşte
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhlb_ojjdZOmqeKtwprVsgA7dnY6f-fxEG251dcrwUnOQE4t5TkdeV7pPAP4dQI6vmG91L7kMLwAEUJqPbKbBH-riSmMvspa4nM4CyWnplO6m_3HoRQl47H-GOya_Ui0FKHUdG0P9Uo1IY/s320/prajitura+irina+3.jpg)
Se împarte în 2.
Pentru umplutură : 2 borcane gem de prune, 250 g nucă măcinată, 1 zahăr vanilat, esenţă de rom, 1-2 linguri zahăr, un pumn de stafide.
Se amestecă toate.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgVvEkHZ7nvkqIL-GQQIYhfj0mhO5GftODhb-M_v2E_GigJDTq3wG7wvNPucLQ89ESoYYqeyW3QZFGialSGJ2dvLjZbDPtJfkZpUIX8NwqKXDjQLipCJ3C6NO6fBb9ePIvOQh4CpVQ-X04/s320/prajitura+irina+4.jpg)
Se întinde o foaie în tava mare, apoi se adaugă umplutura
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjdrqj2DoIYdfnalDXZcfa1lB-w19AHmrINMqWCCR4H1gJEgildxZaWXV8rF7tskGyEeNioOQAz3zo2P1OlslL-blzyYcLWC3CgSiQ28LAWzeBrR0bRcjS3sEgyBGBcvSRhIfY0cs8ggmo/s320/prajitura+irina+5.jpg)
şi cealaltă foaie
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgRudTZiFqc1zEOJ2XEjLNcM9fx1z1SSmRt0zNR1V3RpFXSGXewByIImX9_eGbvsxMa2UuBpffy2auUK0vjw_Puoe8FVaWvTNZBFQfHk0mxu1H5h-2qsWXm5mxeyyHmI_Hq098YoK6MQZk/s320/prajitura+irina+6.jpg)
Se înţeapă cu furculiţa şi apoi se dă la cuptor cam 40 de minute la foc potrivit.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEil_dBdEQ5z_40xMfPkNigDkTUAXud2mchp8bRLhDpbPT0PKzDWFuaWrphLDRrPdYlsQfmpZAJ_fX5XFpV1YtO5iH1d8IgCf6JjiNrwpsElByOu1OgZtySWIqf1K9XNZHucTu60vtMLTds/s320/prajitura+irina+7.jpg)
Când e gata se scoate şi se presară cu zahăr pudră. Noi n-am avut, aşa că am pus de-a dreptul tos. :)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_yDdn1xVfd17kbYbFdPflOBJ4GT4iZ0sxGxlP_sEGh4IqWrjIjJSlSKCdYulCgkcLvo54GHoXuWXISNC5MJxgZDsOB1C7rn-2zptG8NbNH74eb60kvh55O5dD9pkm86eWntdLcNYVzII/s320/prajitura+irina.jpg)
A fost foaaarte bună.
Un comentariu:
Si marturia bucatarului sef: a fost delicioasa, v-o recomand cu toata caldura si increderea;) Ioana.
Trimiteți un comentariu