luni, 8 decembrie 2008

Din nou rugaminte de la Alexandrina

În primul rând iertare, Alexandrina dragă, că dau curs aşa de târziu rugăminţii tale, dar zilele trecute nu mi-au permis sa ma ocup de blog... O fac acum, sperând că nu e prea târziu...
Deci: Alexandrina ne adresează din nou o rugăminte, mulţumindu-ne încă o dată pentru ajutorul cu postul (comentariul întreg îl puteţi citi aici):

"Colega mea a avut o idee splendidă: să scriem în newsletterul instituţiei, cel pe care îl trimitem de sărbători abonaţilor din străinătăţuri, câte ceva despre tradiţiile actuale ale românilor şi româncelor. Am tot scris despre obiceiuri arhaice pe care (poate) nu le mai respectă nimeni. Nu ştiu câte dintre noi mai fac turte şi colaci sau taie porcul, câţi copii mai merg cu capra, la colindat de dragul colindelor şi nu pentru bani sau cine mai ţine moşii de iarnă. Sunt convinsă că fiecare familie are obiceiurile ei, comunităţile mai mici au dezvoltat adevărate tradiţii, dar cum eu n-am... m-am gândit să cer de la voi."


Iată cu ce te pot ajuta eu:
Crăciunul la noi - despre cum am petrecut noi anul trecut

Obiceiuri de Crăciun în Ţara Făgăraşului - o postare a unei colege de servici în care povesteşte despre tradiţiile din zona noastră şi implicit din Bucium (ilustrând chiar cu poze de pe la noi :) ). Aici am o singura menţiune, că nu sunt de acord cu practica magică a "văzutului ursitului" dacă îţi pui busuioc sub perna...

Crăciunul în familie - un articol scris de Irina în Apostolat, cu idei şi exemple de petrecere a Crăciunului în familia creştină.

Vestitorii bucuriei - despre tare frumosul obicei al ASCOR-ului bucureştean de a-i colinda pe cei din spitale.

Sper să îţi fie de folos şi să mai primeşti şi alte mărturii despre tradiţii.
Natalia

3 comentarii:

Anonim spunea...

Multumesc mult... sper sa nu fie prea tarziu si sa mai poata primi colega mea testimoniale :(

eu spunea...

ar mai fi in bucuresti Marsul Colindatorilor. Inainte de Craciun, o procesiune cu faclii, steaguri si icoane, din Piata Romana pana in Piata Universitatii.... Pe drum, desigur, se canta colinde.

Natalia spunea...

Da, l-am semnalat in Vestitorii bucuriei, dar am uitat sa il mentionez in trimitere. Sunt acolo si poze :).