joi, 27 decembrie 2007

Craciunul la noi

Pentru ca la noi in ziua de Ajun sosesc colindatorii inca de dimineata, totul trebuie sa fie gata cu o zi inainte. Asa ca duminica am pregatit bradul si icoana Nasterii:

Dimineata am facut ultimele aranjamente pentru primirea colindatorilor. Am pus pe masa bucate traditionale, adica mere, covrigi si nuci, la care am adaugat cozonac de post si turta dulce.

Primii care au sosit au fost copiii cu Viflaimul:

A urmat apoi ceata de feciori din Bucium:

si Irozii:

Am primit colindatori pana la ora 5, cand am plecat la vecernie. Dupa aceea am pornit si noi la colindat impreuna cu prietena noastra, la duhovnicul nostru de la Manastirea Sinca:

In ziua de Craciun am avut o Sf. Liturghie minunata, cu biserica plina si multa bucurie. Iar seara, cei care au vrut sa fie colindati au venit la „mini-concertul“ de colinde pe care l-am tinut dupa Vecernie.

Dupa concert am fugit pana in Fagaras si am colindat toata seara, cum am putut: la telefon pe cei mai de departe, fata catre fata pe cei de aproape.
Ne-a daruit deci Pruncul nascut in iesle niste zile cu multa bucurie, pe care am daruit-o dar am si primit-o din plin, bucurie pe care v-o doresc si voua!
Natalia

2 comentarii:

Anonim spunea...

Doamne ajuta !
Ma bucur nespus sa vad ca tara traieste dincolo de raftul supermarketului !

Bravo

Natalia spunea...

Intr-adevar este aici o pace si o bucurie pe care nu o poti gasi pe meridianele urbane... desi sunt si aici tot felul de „plagi“ si boli sufletesti. Ma bucur oricum ca v-am putut impartasi putin din bucuria Craciunului de la noi!