Iubesc România

Nu sunt adepta unei istorii idealizate, dar nici a uniformizării globaliste. Iubirea mea pentru ţara în care m-am născut a crescut treptat, de-a lungul timpului. Sunt multe de spus. După ani de zile în care am analizat acest subiect, simt că, în ciuda multor lucruri care se pot reproşa acestui popor, legătura care se creează între un om şi patria în care s-a născut e ceva aparte. Iar eu nu îmi pot dori să trăiesc în altă ţară, crucea exilului mi se pare a fi una din cele mai grele.
Deci, fără prea multe explicaţii, iubesc România. Pur şi simplu. Iar pe pagina asta o să încerc, în (lipsa mea de) timp, să aduc oameni, locuri şi lucruri care îmi umplu sufletul de bucurie. Suflet românesc.

2013

Ştefan Câlţia, un om care mi-a umplut sufletul



Add caption
  • "Sunt un om care ma duc duminica la biserica. Pentru mine, lumea in care traiesc este creatia lui Dumnezeu, pe care mi-a dat-o si mie s-o stapanesc, ba chiar sa fac ce vreau, chiar sa-l neg pe El. Si atunci, cand pictez, toate aceste lucruri sfinte, chiar si o lumina care coboara printre copaci, nu e un duh, ci e lumina Creatiei. Traiesc in aceasta lume creata de Dumnezeu. Sunt doar un meserias, un mestesugar bun. Apartin unei profesiuni in care exista nevoia de a reconstrui pentru cei din jur, de a repovesti. Umbland prin lume cu frica lui Dumnezeu, iubesc tot ce e frumos in jurul meu. in viata, daca muncesti si ai credinta, pana la urma reusesti sa faci lucruri bune. Omul trebuie sa invete felul in care a creat Dumnezeu."
  • "Când îmbrăcai o cămaşă care era din cânepă sau din in gros, scoasă din ladă şi împăturită într-un fel, şi avea nişte cute, tu nu mai puteai sta într-o rână. Stăteai drept!"
(Ştefan Câlţia)

O rană şi-o iubire îndurerată: Bucovina de nord

  • Masacrul de la Fântâna Albă (1 aprilie 1941)
  • Mănăstirea Bănceni şi Preasfinţitul Longhin Jar

Părintele Crăciun Opre

"Atent la fiecare suflet, cu o nemărginită răbdare faţă de toţi, se străduia să-i facă pe toţi aceia pe care-i întâlnea să aibă o faţă senină, aşa că se folosea la tot pasul de un umor spontan, plin de înţelepciune, umor care aducea bucurie în suflet, fără să rănească pe cineva. (…)În inima Părintelui Crăciun stăpânea o adâncă pace, pe care o transmitea şi celor din jur.  Nimeni nu l-a văzut vreodată mâniindu-se, pierzându-şi răbdarea sau repezindu-i pe cei din jur. Era întotdeauna la dispoziţia tuturor celor ce-l căutau, zăbovind până târziu în biserică. Cu toate acestea, aşa cum mărturisea într-o scrisoare, se simţea nevrednic de preoţie şi cu grija că nu a făcut destul pentru Dumnezeu şi pentru oameni."
(Fragmente din materialul realizat de obştea Mănăstirii Prislop pentru revista „Familia Ortodoxă” nr. 40)

În
2019, Dumnezeu a rânduit să lucrez la editarea unei cărți dedicate părintelui Crăciun și doamnei preotese Anișoara: Dragostea părintească de la Cinciș. E disponibilă pe site-ul Editurii Agaton.










Olga Greceanu
Cineva m-a intrebat… “care va este intentia pentru care va straduiti atat de mult sa publicati scrierile Olgai Greceanu?”. Am adunat toate simtamintele pe care le-a trezit lectura tuturor manuscriselor ei si am raspuns din adancul sufletului:Mesajul ei de redeşteptare a conştiinţei spirituale şi naţionale, de care avem atâta nevoie!” (Iuliana Mateescu)

Ernest Bernea

 "Suferinţa consumă dar şi creşte fiinţa noastră morală pentru că prin arderea răului din noi ea ne purifică şi înalţă."







Mănăstirea Oaşa – atât de aproape de Cer! 

Oaşa, locul aflat intre cer si pamant. La Romania te iubesc










 Mănăstirea Rohia




2012:
Seminarul "Făgăraşul bunicilor"

În tabăra pe care am organizat-o la începutul lui septembrie, intitulată  “Ţara minunată” , am avut în program şi seminarul “Făgăraşul bunicilor”, despre cunoaşterea istoriei recente în Ţara Făgăraşului, şi anume rezistenţa împotriva comunismului. A fost realizat de prietena mea, Ioana Haşu, cu ajutorul unor metode interactive, potrivite cu vârsta copiilor (10-13 ani).





Părintele Petru Moga şi Parohia Sf. Nicolae din Câmpina:
http://www.parohiasfnicolae.ro/



http://traditiaromaneasca.ro/










 

http://www.scoala-sfintii-trei-ierarhi.ro

http://www.schitulbran.ro/

http://apostolatintarafagarasului.blogspot.ro/2012/09/calatorie-spre-bucurie-manastirea-lupsa.html


Fericiti cei Prigoniti


http://www.fenomenulpitesti.ro/
http://www.tomaarnautoiu.ro/
http://www.eroinenucsoara.ro/

 
2011:











Reportajul "Wild Carpathia", realizat de Charlie Ottley şi susţinut de Prinţul Charles al Marii Britanii: