Revin la pateul de avocado despre care v-am vorbit
aici. Am aflat mai multe despre acest fruct minunat de abia după ce am făcut pateul (aşa că în cămară stau la copt alte 2 bucăţi :) ).
Ce am aflat? Că:
- reduce colesterolul din sânge, protejează vasele sangvine şi previne bolile cardiovasculare
- este hepatoprotector, antiinflamatori şi antioxidant
- este bogat (printre multe altele) în vitamina B (cu efect tonic asupra sistemului nervos), vitamina A (stimulează acuitatea vizuală), vitamina C şi fier.
În ceea ce priveşte modul de servire, se consumă doar crud. Trebuie să fie copt, adică puţin moale, nu tare ca piatra cum îl găsim în supermarket.
Cum am făcut pateul? Cum ne-a spus Sica (mulţumesc încă o dată!):
Am luat un avocado

l-am curăţat de coajă, am scos sâmburele şi am pasat cu gheara de la mixer. Am adăugat puţină ceapă tocată fin, lămâie şi o linguriţă de ulei de măsline, puţin muştar, sare şi piper.

Ne-a plăcut! Zilele următoare, când s-or coace cei doi din cămară, mai fac.
Natalia
4 comentarii:
ce bine arata, ma duc azi sa cumpar si eu avocado, mi-ai facut pofta
O, astept impresii :). Eu am facut iar azi, si mi-a iesit si mai bun! Am pus mai multa lamaie, cum a zis Mari, si a ramas un verde deschis de tot, minunat la gust!
Va felicit pentru blogul d-vs, si pentru reteta de pateu, Domnul sa va binecuvanteze ...
Reţeta o datorăm unei cititoare mai vechi, eu doar am pus-o în aplicare, cu mare satisfacţie şi apreciere :).
Domnul să vă binecuvinteze şi pe dumneavoastră, post cu bucurie!
Trimiteți un comentariu