marți, 13 august 2013

Ştefan Câlţia, un om care mi-a umplut sufletul

Câteva ceasuri dintr-o Duminică au fost de ajuns.

Foto: Eduard Enea, adevărul.ro
FOTO Eduard Enea

Citeste mai mult: adev.ro/mmn9b0


Mai multe:

 • ""Sunt un om care ma duc duminica la biserica. Pentru mine, lumea in care traiesc este creatia lui Dumnezeu, pe care mi-a dat-o si mie s-o stapanesc, ba chiar sa fac ce vreau, chiar sa-l neg pe El. Si atunci, cand pictez, toate aceste lucruri sfinte, chiar si o lumina care coboara printre copaci, nu e un duh, ci e lumina Creatiei. Traiesc in aceasta lume creata de Dumnezeu. Sunt doar un meserias, un mestesugar bun. Apartin unei profesiuni in care exista nevoia de a reconstrui pentru cei din jur, de a repovesti. Umbland prin lume cu frica lui Dumnezeu, iubesc tot ce e frumos in jurul meu. in viata, daca muncesti si ai credinta, pana la urma reusesti sa faci lucruri bune. Omul trebuie sa invete felul in care a creat Dumnezeu."
 • "Când îmbrăcai o cămaşă care era din cânepă sau din in gros, scoasă din ladă şi împăturită într-un fel, şi avea nişte cute, tu nu mai puteai sta într-o rână. Stăteai drept!"
(Ştefan Câlţia)
De văzut:

De citit:
Arte INTERVIU Ştefan Câlţia, pictor: „La colhoz, am fost prima dată fericit că am furat“

Citeste mai mult: adev.ro/mmn9b0  când îmbrăcai o cămaşă care era din cânepă sau din in gros, scoasă din ladă şi împăturită într-un fel, şi avea nişte cute, tu nu mai puteai sta într-o rână.

  Citeste mai mult: adev.ro/mmn9b0
  când îmbrăcai o cămaşă care era din cânepă sau din in gros, scoasă din ladă şi împăturită într-un fel, şi avea nişte cute, tu nu mai puteai sta într-o rână.

  Citeste mai mult: adev.ro/mmn9b0

  5 comentarii:

  Mariana spunea...

  La mulţi ani, te îmbrătişez cu drag şi bucurie şi mă rog ca Sfinţii Adrian şi Natalia să-ţi fie ocrotitori şi să-ţi sporească puterea mărturisirii lui Hristos!

  adriana spunea...

  Bine te-am regasit si la multi ani!

  Am urmarit de curand un documentar in care erau prezentate lucrarile. a fost o mare bucurie si pentru mine sa il descopar pe acest picto.

  Natalia spunea...

  Mulţumesc mult, dragele mele!

  Unknown spunea...

  Fie ca sarbatorile de iarna sa va aduca bucurie, implinirea tutror dorintelor si multa sanatate. La multi ani!

  claus web spunea...

  Sunt superbe creatiile. Probabil vca daca am privi mai multi lumea si ce ne inconjoara in modul in care vedeti dumneavoastra fiecare zi, ar fi mai multa pace si iubire intre oameni, ar exista mai multa intelegere, toleranta si respect.