miercuri, 10 decembrie 2008

Un nou număr din Apostolat în Ţara Făgăraşului


Din cuprins:
Lumina din peşteră – adevărata bucurie a Crăciunului - În această mare piaţă a sărbătorilor, la o tarabă modestă, Dumnezeu îşi aşteaptă clienţii pentru a le oferi gratuit singurul dar pe care l-a pregătit acum pentru noi toţi cei care vrem să-L primim.

„Crăciunul începe cu adevărat în inimile noastre!” – un interviu despre provocările cu care se confruntă creştinul în lumea de azi, care sărbătoreşte un Crăciun fără Hristos

Cuvinte veşnice – o nouă rubrică în care ne propunem cunoaşterea mai adâncă a Sfintei Scripturi, prin oferirea unor versete spre meditaţie, însoţite de scurte comentarii. În numărul acesta un articol-argument, bazat pe: Doamne, la cine ne vom duce? Tu ai cuvintele vieţii veşnice.

Simbolul de credinţă – un prim episod despre Crez, acestă bază a credinţei noastre.

Mănăstirea Sfinţilor Ioan Botezătorul şi Siluan Atonitul din Essex, Anglia – aşezământul monahal întemeiat de Părintele Sofronie Saharov, un loc binecuvântat, cu multă încărcătură duhovnicească, aflat sub jurisdicţia directă a Patriarhiei Ecumenice Ortodoxe din Constantinopol şi constituit dintr-o obşte mixtă (monahi şi monahii), lucru destul de rar în monahismul ortodox.

Ţi-e frică de moarte?

Cum să ne arătom iubirea faţă de ea / respectul faţă de el? – continuarea articolului din numărul trecut, de data asta cu aspecte practice.

Învăţatul: cât, când şi unde trebuie să înveţe copiii

Crăciunul copiilor – idei de activităţi concrete pe care le puteţi face cu copiii în perioada Crăciunului pentru a-i scoate din nebunia „lunii cadourilor” şi a lui Moş Crăciun şi a-i introduce în viaţa în Hristos, a cărui Naştere o sărbătorim.

Planningul familial sau lupta contra vieţii nenăscute – ne-am învăţat să programăm totul, inclusiv copiii, ca şi când noi am fi capabili să dăm viaţa. Metodele contraceptive ridică probleme foarte serioase atunci când sunt evaluate din perspectivă creştină şi a sensului vieţii umane, dar şi din perspectiva consecinţelor (pe termen mai scurt sau mai lung) în viaţa de cuplu familial şi în viaţa femeii.

Căsuţa copiilor vă aşteaptă cu o pildă şi o poveste însoţită de câteva mici canoane pentru copii, scrisă de o fetiţă în clasa a III-a. În varianta de tipar găsiţi şi o planţă de colorat pentru cei mici.

Toamna, anotimpul pelerinajelor la Părintele Arsenie – bucuria exprimată în cuvinte a două grupuri care au mers în pelerinaj la mormântul Părintelui Arsenie Boca de la Prislop.

Rubrica „Cu Dumnezeu în casă” – vă oferă idei pentru masa de Crăciun
dar şi un Remediu naturist pentru creşterea imunităţii şi lupta împotriva bolilor sezonului rece.

Mai multe articole, dar şi varianta de tipar, puteţi găsi pe Apostolat în Ţara Făgăraşului.
Natalia

2 comentarii:

Laura spunea...

Iti multumesc din tot sufletul, draga Nati, pentru bucuria pe care mi-ai facut-o!!! :)
Te imbratisez cu mare drag!
...si Bogdi, care e atat de bucuros ca mami a aparut in revista! :P

Natalia spunea...

Noi multumim, draga Laura, si asteptam si alte retete delicioase!
va imbratisez si eu!