miercuri, 13 aprilie 2011

Săptămâna Floriilor

Suntem în Săptămâna Floriilor. Cu dor de Înviere, mă străduiesc să mă liberez de toate poverile vremelnice, pentru a putea trăi împreună cu Domnul zilele care vor urma.

Lazăr este mort, Domnul se îndreaptă spre Betania, pentru a aduce alinare durerii care i-a copleşit pe cei care l-au îngropat. Mai sunt câteva zile şi ne vom bucura împreună cu ei de învierea fratelui lor, apoi vom merge la Ierusalim, să fim împreună cu Hristos la începutul Pătimirilor.

Nu ne cere ramuri verzi, ci se bucură de „ramurile virtuţilor”: să ne vadă mai buni, mai milostivi, mai îndurători faţă de aproapele. Iar toate acestea nu le putem fără El. Cu rugăciunea numelui Lui nădăjduiesc să trăiesc cât mai mult în prezenţa Lui, iar Duhul să îmi cureţe inima de viclenii şi răutăţi.
O săptămână binecuvântată tuturor şi un crâmpei floral de pe la noi:

N.

6 comentarii:

Lumi RO spunea...

O saptamana placuta si tie, multumim de postare!

Amalia spunea...

Cat e de frumos impodobita icoana cu Sfantul Nectarie! Multumesc Natalia pentru flori si gandurile tale atat de pline de invatatura!Ma straduiesc si eu (dupa neputinta mea si cu ajutorul Tatalui Ceresc) sa simt si sa traiesc mai intens aceste ultime zile de post si deja imi pare rau ca se termina...
O calda imbratisare,
Amalia

Natalia spunea...

Luminiţa, mult spor în cele bune, mulţumesc şi eu de gândurile bune!

Amalia, de icoana Sfântului s-a îngrijit o fetiţă de 10 ani. La cealaltă, cu Maica Domnului, am contribuit şi noi, adulţii... :)
Da, Postul Mare e întotdeauna prea scurt! Domnul să ne ajute să fim împreună cu El în aceste zile!
îţi întorc îmbrăţişarea, cu mare drag!

corina spunea...

Va doresc o Sarbatoare Binecuvantata!

Amalia spunea...

In aceasta zi de sfanta sarbatoare a Floriilor iti doresc binecuvantari si clipe frumoase! Sa ne ajute Domnul sa parcurgem sanatosi saptamana mare, drumul Crucii!Doamne ajuta!

Natalia spunea...

Corina, mulţumesc mult, asemenea!

Amalia, amin!