miercuri, 18 noiembrie 2009

Două noi propuneri pentru împreună călători:

În afară de postire, rugăciunea comună de la ora 22 şi principiile enunţate, am mai primit două propuneri, pe care eu le-am pus deja în aplicare şi mi-au fost spre bucurie şi folos:
  • 1. să avem o lectură duhovnicească comună, iar cartea propusă este Filocalia, volumul 5 (dacă nu o aveţi o puteţi comanda aici, sau o puteţi descărca direct de aici)
  • 2. să ne rugăm şi pentru cei adormiţi. M-am gândit în acest sens să adăugăm la rugăciune pomenirea care se face în Psaltire:
Pomeneşte, Doamne, pe toţi cei care au adormit în nădejdea învierii şi a vieţii veşnice: părinţi şi fraţi ai noştri şi dreptslăvitori creştini, care odihnesc aici şi pretutindeni; sălăşluieşte-i cu sfinţii Tăi acolo unde străluceşte lumina feţei Tale, iar pe noi ne miluieşte ca un bun şi de oameni iubitor.
Dăruieşte, Doamne, iertare de păcate tuturor părinţilor şi fraţilor noştri, care mai înainte de noi s-au mutat, întru buna credinţă şi întru nădejdea învierii, şi le fă lor veşnică pomenire.

Natalia

11 comentarii:

Anonim spunea...

Doamne ajuta
Medeea
codruta
Andrei
Teofil
Lucian
Adina
Delia
Iuliana
Grigore
Marta
Grigore
Lucretia
Mia

Natalia spunea...

Doamne ajuta!
Revin cu aceeasi rugaminte. Doresc mult sa vorbim unii cu altii, sa aflu cum va numiti, de ce ati pus un pomelnic aici... Sunteti un grup care v-ati hotarat sa calatoriti impreuna cu noi? Sau sunt prieteni, rude pentru care doriti sa ne rugam? Sau altceva? Va rog sa ma iertati, dar daca nu imi spuneti nimic altceva decat niste nume nu sunt sigura ca intelegeti ce inseamna aceasta impreuna-calatorie.
Astept deci cu drag sa ne cunoastem!
Natalia

Dana spunea...

E minunata ideea de a ne ruga si pentru cei adormiti. Intru totul de acord si cu Filocalia. Doamne ajuta!

Mariana spunea...

Natalia, te rog, daca nu e cu suparare, sa actualizezi pomelnicul, chiar daca am inceput mai tarziu cu doua zile, participam si noi la calatorie si am vrea sa nu uitam sa pomenim pe cineva.
Pomenirea celor adormiti face intreaga rugaciunea noastra, ce gand bun!
Pomeniti-ne si pe noi, va rugam si va multumim : ANDREI si MARIANA.
Doamne ajuta!

Natalia spunea...

Mariana, pomelnicul actualizat este cel de pe coloana, unde voi sunteti deja, de cand v-ati inscris. Din cand in cand semnalez noii impreuna-calatori si printr-o postare, pentru ca cei care si-au tiparit deja pomelnicul sa il poata completa.
Sunteti deja pomeniti, cu drag!
Doamne ajuta!

Natalia spunea...

Dana, ma bucur! Doamne ajuta!

Mariana spunea...

Multumim, Natalia! Iarta neatentia mea...o sa completam si pomelnicul nostru, in fiecare zi!
Doamne ajuta!

Natalia spunea...

Nu-i nimic, draga mea! :)

Anonim spunea...

O imagine la care-mi place sa mă gândesc, pentru această împreuna-rugăciune este aceasta, din ,,Noaptea de Sânziene’’:
,,Într-una din nopțile următoare avu acest vis: i se părea că se află pe un vapor, într-o noapte de Paști, și că ține în mână o lumânare aprinsă. I se părea că flacăra crește și se înalță tot mai sus, ca un fir subțire de lumină, și ridică ochii s-o urmăreasca: flacăra se înălța până la cer și-l străpungea.
(…)în clipa următoare, Biriș regăsi vaporul care înainta în noaptea de Paști. Strângea, din nou, cu emoție, lumânarea aprinsă, cu amândouă mâinile, ca și cum i-ar fi fost teamă să nu i-o smulgă cineva.
În jururl lui, cât putea zări pe puntea vaporului, se aflau oameni îngenunchiați, cu lumânări aprinse.‘‘

Cristian Robert si Dana, Delia, Cristina si Raluca, Marilena, Ioana, Mara, Mihaela, Maria, Eliza, Ina, Adriana, Gabriela, Raluca, Iulia, Denisa, Magda si Daniel, Camelia si Georgian, Pr.Mihai cu familia, Adrian și Elena, Ciprian și Veronica, Maria și Cosmin, Cristina și George, Cristina și Dimitrie, Adina și Daniel, Violeta și Teodor, Roxana și Virgil,
Cristina și Sebi, Gabriela și Adrian, Gabriela și Marius, Florica și Doru.
Doamne ajută!

gabriella spunea...

As vrea sa rog, daca cineva este cu bunavointa sa se roage alaturi de mine , pentru sora mea care se afla la o rascruce de drumuri, ca Dumnezeu sa lumineze calea.
Eu locuiesc in Japonia sora mea in Germania iar familia mea s a redus considerabil in ultimii ani.

Gabriella

Natalia spunea...

Domnul să vă dea cele de folos spre mântuire!