joi, 30 octombrie 2008

Ai curajul sa te opui?


Maine este ziua in care se sărbătoreşte cu mare zel în şcolile şi grădiniţele noastre, în general la iniţiativa profesorilor de engleză (am prins şi eu, pe vremea când lucram în învăţământ, acest elan al lor care venea din dorinţa de a-i atrage pe copii), Halloweenul - mai corect HELLoween, cum bine zice cineva.
Eu cred ca părinţii crestini ar trebui să ia atitudine si sa nu accepte participarea copiilor lor la astfel de manifestari, asa ca m-au bucurat câteva luări de poziţii:
Natalia

5 comentarii:

Anonim spunea...

De Halloween se petrece un fenomen foarte interesant in Romania: o minoritate galagioasa protesteaza impotriva acestei sarbatori, pe care o numeste umilitoare si jignitoare la adresa spiritului national romanesc autentic, iar majoritatea linistita o sarbatoreste calm, prin cluburi, discoteci sau la petreceri foarte faine.

Natalia spunea...

Asa este, aveti dreptate. Dumnezeu ne-a lasat un dar peste care nici macar El nu trece: libertatea. Deşi cateodata parca ne-ar fi mai bine sa nu avem de ales, am primit aceasta libertate, impreuna cu responsabilitatea faptelor noastre. Fiecare este deci liber sa faca ce vrea, sa sarbatoreasca ce vrea (ca stie sau nu ce sarbatoreste), asa cum "minoritatea galagioasa" are si ea dreptul de a nu se supune acestei tendinte generale si de a atrage atentia asupra consecintelor, mai ales asupra copiilor. Pentru ca ma gandesc ca cel mai corect este sa alegem in cunostinta de cauza...
O zi luminoasa va doresc!

Iulia spunea...

Da, aveti perfecta dreptate in cele spuse. O singura mentiune: nu intotdeauna profesorii sunt cei care propun...m-am luptat de multe ori sa refuz propunerile elevilor de a organiza macar un spectacol cu fantome...Si mi-am asumat riscul de a ii dezamagi amarnic. Dar... nu mi-au pastrat suparare. oricum, le voi trimite articolul dv si lor.
Multumesc,iulia.

Natalia spunea...

Iulia draga, ma bucur mult ca esti una dintre putinii care se opun curentului! Cand suntem porniti sa facem binele, Domnul le randuieste apoi pe toate, asa ca nu ma mir ca nu ti-au pastrat copiii suparare.
Bucurie!

mirela spunea...

Minicampanie de informare a populatiei impotriva manipularii, a controlului si a privarii de libertate a omului! Lupta pentru dreptul tau la libertate!!! http://www.petitieonline.ro/petitie-p64006041.html (SEMNEAZA SI DA MAI DEPARTE TE ROG!)