miercuri, 13 august 2008

Se inchide centrul de consiliere condus de Maica Siluana

De câteva săptămâni am în suflet o veste despre care nu am putut să vorbesc până acum, când a devenit oficială. Centrul de formare şi consiliere "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil" din Craiova, ale cărui activităţi au fost coordonate de Maica Siluana Vlad, îşi mută sediul la Mănăstirea Jitianu; adica activităţile lui, care au vizat copii, adolescenţi, profesori, medici, deţinuţi din penitenciarele Olteniei şi mulţi mulţi alţii, vor înceta, restrângându-se la activităţile on-line.
Anunţul a fost făcut public de curând pe site-ul centrului:

"Dragii noştri prieteni în Domnul,

Cu firească întristare, dar şi cu adâncă încredere şi nădejde în Lucrarea lui Dumnezeu cu noi, vă anunţăm că Centrul nostru îşi mută sediul la mânăstirea Jitianu şi îşi încetează lucrările de consiliere de grup şi de formare. Vom continua, după o scurtă întrerupere, până vom instala internetul la Mănăstire, doar Seminariile şi consilierile on-line.

Vă mulţumim tuturor pentru dragoste şi ascultare şi nădăjduim că cele învăţate împreună să vă fie de folos în devenirea dumneavoastră duhovnicească viitoare.

Celor care aţi absolvit Cursurile noastre de formare, vă mulţumim că veţi duce mai departe credinţa nestrămutată în lucrare lui Dumnezeu în Sfânta Sa Biserică şi încrederea că orice om, oricare i-ar fi starea socială, morală sau de sănătate în anumite momente ale vieţii sale, este iubit de Dumnezeu şi aşteptat în Împărăţia Lui. Suntem încrezătoare că veţi rămâne, după sfânta rânduială şi înţelepciune a Bisericii şi, aşa cum am făgăduit împreună, slujitori ai acestei minuni care este chipul lui Dumnezeu din om.

Vă păstrăm în rugăciunile nostre şi vă rugăm să ne pomeniţi şi pe noi în rugăciunile frăţiilor voastre.

Cu dragoste şi încredere în Bucuria Sfântă a Domnului

Monahia Siluana, împreună cu familia ei de ostenitoare ale Centrului"


Un raport despre lucrarea minunată pe care au desfăşurat-o maicile în 2007 găsiţi aici.

Vă îndemn şi eu, din tot sufletul, să vă rugaţi puternic ca Domnul să lucreze cumva în această situaţie, pentru ca munca Maicii să continue. Nu aş putea spune în cuvinte cât bine a făcut această femeie, câte mii de răni a oblojit şi a vindecat, câţi oameni L-au văzut pe Domnul în dragostea ei pentru cel din urmă dintre păcătoşi...

Pot însă să vă rog: rugaţi-vă puternic, e nevoie de rugăciunile noastre, ale tuturor!

Cu nădejde în Domnul nostru,

Natalia

[edit] Revin cu câteva imagini despre Centrul de formare şi consiliere. Anul trecut am ajuns şi noi acolo, pentru a vedea cu ochii noştri unde şi cum se desfăşoară acele activităţi minunate. Atunci am pus bazele întâlnirii cu Maica pt.cursuri la Făgăraş.
Este o casă veche, renovată cu fonduri europene, care e amenajată perfect pentru activităţile care se desfăşurau acolo: tot felul de săli şi săliţe, cu materiale, cărţi şi toate instrumentele necesare. Iată câteva imagini deci cu interiorul sediului care acum a cărui destinaţie a fost acum schimbată:


Am făcut şi o selecţie cu imagini din activităţile Centrului în ultimii 3 ani. Incredibil câţi oameni au beneficiat... Pe de o parte toate categoriile defavorizate ale acestei lumi: alcoolici, vârstnici, copii, adolescenţi, persoane cu dizabilităţi fizice sau psihice, iar pe de altă parte cei care le-ar putea veni în ajutor (medici, profesori, preoţi) au învăţat cum să facă acest lucru, cum să se vindece pe ei în primul rând, iar apoi să desluşească chipul lui Dumnezeu şi în cel mai agresiv om...5 comentarii:

Cuvinte din umbra spunea...

pe mine ma bufneste plansul cand vine vorba despre asta; dar incerc sa ma fac ca nu e; nu stiu cat de "productiv" si "benefic" e, pe moment ma ajuta; pe termen lung, nu stiu; ei, m-a invatat ce e viata, esentialul! m-a ajutat sa ma si vindec! of, grele Doamne!

Natalia spunea...

Si eu sunt destul de trista, chiar furioasa la un moment dat... Dar ma gandesc mereu la ce mi-a spus Maica... ca nu crede in petitii, ci in rugaciune! Sa ne folosim deci lacrimile si furia pentru a-l ruga pe Domnul sa le dea putere maicilor, sa treaca peste aceste momente cu bine, si sa se reinfiinteze Centrul in alta parte, daca Mitropolia Olteniei nu are nevoie...
Iar noi sa cascam ochii si inima si sa dam mai departe apoi din ceea ce am primit...
Hristos in mijlocul nostru!

Cristina Sturzu spunea...

Am citit si eu cu durere faptul ca se inchide centrul... Dar am nadejde ca Dumnezeu nu lasa niciodata la intamplare lucrurile; si ce pare la un moment dat "rau" ingaduit, devine motivatie pentru mai bine.

matuşka Eufemia spunea...

foarte trist :(((
Maica Domnului sa ne pazeasca si sa le intareasca pe maica Siluana si pe maicile impreuna ostenitoare cu ea!

Natalia spunea...

@ Cristina, sa dea Domnul!
@ Eufemia, asa e, e trist, dar sa ne rugam ca Domnul sa schimbe tristetea aceasta in bucuria Lui! Domnul sa le dea putere si intelepciune ierarhului locului!