luni, 2 iunie 2008

Adevarul despre pilula "contraceptiva"



Textul documentarului:

Prima pilula contraceptiva a primit aprobarile FDA (Directia Publica pentru Alimentatie si Medicamente a Statelor Unite) in 1960. Ea continea doar estrogen artificial si efectul ei consta practic in a pacali corpul femeii si a-l face sa "creada" ca este deja insarcinata.

In mod natural, ovarele femeii produc cantitati mari de estrogen in timpul sarcinii, impiedicand eliberarea ovulului de catre ovare. Insa, concentratia mare de estrogen din pilulele contraceptive produse multe femei suferind: atacuri vasculare, infarct, atacuri cerebrale.

Producatorii de contraceptive au micsorat dozele de estrogen de la initial 150 micrograme per pilula, la 30 sau chiar 20 mcg, dozaj mentinut si in prezent. Micsorarea dozajului a redus efectele secundare, insa a marit cu mult frecventa ovulatiei "accidentale". Ca urmare, producatorii de contraceptive au adaugat progesteron sintetic estrogenului din pilula.

Progesteronul artificial are doua efecte:

In primul rand, mareste vascozitatea mucusului cervical, ingreunand inaintarea spermatozoizilor spre ovul.

In al doilea rand, progesteronul atrofiaza vasele de sange din peretii uterului. Astfel ca, daca vreun spermatozoid ajunge totusi la ovul, si il fecundeaza, embrionul format nu are unde sa se implanteze, si este eliminat o data cu sangele menstrual. Din acest motiv, pilula contraceptiva functioneaza si ca un AVORTIV.

Acesta este un lucru pe care producatorii de contraceptive nu-l scriu in prospecte si nici nu-l spun in reclame sau emisiuni mass-media. Asadar, rostul acestui spot este sa informeze populatia care este ADEVARUL si sa aminteasca ce se intampla de fapt in momentul fecundarii.

Iata, cei 23 de cromozomi din spermatozoid si cei 23 de cromozomi din ovul se descompun si se recombina, pentru a forma un singur set. Aceasta combinatie unica de 46 de cromozomi devine apoi "tiparul" pentru toate celulele noii fapturi umane. Nu poate fi identificata precis frecventa situatiilor in care pilula contraceptiva pricinuieste de fapt AVORT. Totusi, femeile care iau contraceptive orale declara ca in unele zile uita sa ia pilula, sau ca nu respecta intocmai orarul de administrare. Rezultatul este o rata de esec de 3 pana la 5% in preintampinarea ovulatiei.

Daca 3 - 5% dintre femeile care iau contraceptive orale raporteaza ca au ramas insarcinate, oare cat de mare este numarul celor care au ovulatie in ciuda utilizarii contraceptivelor? Si dintre acestea din urma, cate zamislesc vieti noi si pierd embrionii ca urmare a actiunii avortive a progesteronului artificial?

preluat de aici.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Femeilor nu li se comunica nici faptul ca in pastilele anticonceptionale se afla hormoni masculini, deci substante vii, de la porc, de la bou sau taur!
Ce este cel mai trist e ca la centrele de plening familial (!?)sunt dusi elevii cu clasa, de diriginti sau de alti profesori. Iar adevarul nu li se comunica, adica nu sunt informati de faptul ca aceste pastile au efecte secundare grave si ca sunt avortive!

Ramona spunea...

Natalia, tot ca anonim am scris!

Asa imi amintesc ca a spus Maica Siluana, dar sunt foarte multe studii care marturisesc acest adevar. Asa am invata si la morala cu parintele nostru drag.

Ramona.

Natalia spunea...

Nu-i nimic, Ramona, pana te obisnuiesti.. :), multumesc de comentariu!
Din pacate nu sunt f.multe lucruri cunoscute despre cum actioneaza pilula si ce efecte are...