Apoi se stinge uşor cu apă, să nu facă cocoloaşe. Se adaugă restul de apă, se aduce la fierbere şi se lasă la fiert vreo 10-15 minute. Se strecoară chimenul, apoi se adaugă vegeta sau… eu prefer sa pun sare şi un amestec de legume uscate care nu conţine chimicale.
sâmbătă, 22 martie 2008
Supa de chimen
O supă care se face foarte rapid, excelentă în post. Într-o oală se pun 4-5 linguri de făină, se lasă să se înfierbânte puţin, apoi se adaugă 3-4 linguriţe de chimen şi ulei (eu am pus de măsline). Se amestecă până se face ca o pastă.
Apoi se stinge uşor cu apă, să nu facă cocoloaşe. Se adaugă restul de apă, se aduce la fierbere şi se lasă la fiert vreo 10-15 minute. Se strecoară chimenul, apoi se adaugă vegeta sau… eu prefer sa pun sare şi un amestec de legume uscate care nu conţine chimicale. Se serveşte cu pâine prăjită.
Apoi se stinge uşor cu apă, să nu facă cocoloaşe. Se adaugă restul de apă, se aduce la fierbere şi se lasă la fiert vreo 10-15 minute. Se strecoară chimenul, apoi se adaugă vegeta sau… eu prefer sa pun sare şi un amestec de legume uscate care nu conţine chimicale.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Un comentariu:
e buna supica de chimen si cu morcovei si ceapa. si pasata apoi ca o supa crema. iar servirea, desigur, tot cu crutoane ca se potrivesc de minune si la chimen si la supe-crema in general. si apropo de crutoane, am gasit o modalitate care mie imi place f tare de facut crutoane: painea mai veche sau pur si simplu in plus, o tai felii si o pun la cuptor, in tava, sa se usuce si rumeneasca. se pastreaza mult mai mult si e si f buna si sanatoasa. de regula eu stropesc feliile cu putin ulei de masline cand le mananc, fie ca atare, fie langa salate sau supe. Ioana.
Trimiteți un comentariu