sâmbătă, 22 martie 2008

Supa de chimen

O supă care se face foarte rapid, excelentă în post. Într-o oală se pun 4-5 linguri de făină, se lasă să se înfierbânte puţin, apoi se adaugă 3-4 linguriţe de chimen şi ulei (eu am pus de măsline). Se amestecă până se face ca o pastă.
Apoi se stinge uşor cu apă, să nu facă cocoloaşe. Se adaugă restul de apă, se aduce la fierbere şi se lasă la fiert vreo 10-15 minute. Se strecoară chimenul, apoi se adaugă vegeta sau… eu prefer sa pun sare şi un amestec de legume uscate care nu conţine chimicale. Se serveşte cu pâine prăjită.

Un comentariu:

Anonim spunea...

e buna supica de chimen si cu morcovei si ceapa. si pasata apoi ca o supa crema. iar servirea, desigur, tot cu crutoane ca se potrivesc de minune si la chimen si la supe-crema in general. si apropo de crutoane, am gasit o modalitate care mie imi place f tare de facut crutoane: painea mai veche sau pur si simplu in plus, o tai felii si o pun la cuptor, in tava, sa se usuce si rumeneasca. se pastreaza mult mai mult si e si f buna si sanatoasa. de regula eu stropesc feliile cu putin ulei de masline cand le mananc, fie ca atare, fie langa salate sau supe. Ioana.