Plecând de la reţeta Irinei, am făcut săptămâna trecută cu prietenele mele musafire şi o prăjitură (printre multe altele). Ioana a fost bucătarul şef la acest produs, la care şi-a adus contribuţia de inovaţie. :)
Ingrediente pentru foi: 450 g făină; 1 pachet margarină (250 g) scoasă de ceva vreme de la frigider, ca să fie moale ; 5 linguri zahar, 1 linguriţă rasă de sare, 1/2 plic praf de copt, 5 linguri de ulei, 5 linguri apă, coajă rasă de portocală
Se frământă un aluat până devine elastic şi nu se mai lipeşte
Se împarte în 2.
Pentru umplutură : 2 borcane gem de prune, 250 g nucă măcinată, 1 zahăr vanilat, esenţă de rom, 1-2 linguri zahăr, un pumn de stafide.
Se amestecă toate.
Se întinde o foaie în tava mare, apoi se adaugă umplutura
şi cealaltă foaie
Se înţeapă cu furculiţa şi apoi se dă la cuptor cam 40 de minute la foc potrivit.
Când e gata se scoate şi se presară cu zahăr pudră. Noi n-am avut, aşa că am pus de-a dreptul tos. :)
A fost foaaarte bună.
Un comentariu:
Si marturia bucatarului sef: a fost delicioasa, v-o recomand cu toata caldura si increderea;) Ioana.
Trimiteți un comentariu