joi, 27 martie 2008

Mazare galbena

Revin şi cu de-ale mele… Am gătit mazăre galbenă (pentru cei cu probleme de sănătate este de preferat în locul celei verzi). Am lăsat-o câteva ore la înmuiat, apoi am fiert-o şi am pasat-o. Am pus sare, piper şi apoi am frecat-o cu ulei. Am servit-o cu garnitură de cartofi prăjiţi şi salată. Este foarte hrănitoare.

5 comentarii:

Anonim spunea...

interesant si apetisant;) nu am mai auzit pana acum de acest soi de mazare. unde se gasete si mai ales pentru cei cu ce fel de probleme de sanatate ar fi de preferat celei verzi? Ioana.

Natalia spunea...

Se gaseste la magazinele naturiste si nu este atat de grea pentru stomac ca mazarea verde sau fasolea.

Natalia spunea...

Completez contra indicatiile la mazarea verde. Aceasta, din cauza cojii, produce gaze, ca si fasolea boabe. Mazarea galbena nu are coaja, acesta este inca un motiv pentru care este de preferat.

Anonim spunea...

se gasea si la kaufland, la pungi de 1/2 si 1 kg. eu am incercat aceasta reteta http://www.coolinaria.ro/r/1288/Retete-traditionale-suedeze-Supa-de-mazare-galbena-cu-magheran.html dar fara sunca (evident) si fara cartof. am folosit o punguta de 1/2 kg la o oala de 6 l de apa iar in loc de zeama de pasare recunosc ca am folosit 2 cuburi de concentrat de legume. in orice caz, este o supa delicioasa, iar daca adaugati mai mult piper este perfecta pentru iarna.

Natalia spunea...

Anonim,
mulţumesc de idee. Pe aceleaşi principii fac supa de linte roşie, cred că merită încercat şi cu mazăre galbenă.