joi, 17 ianuarie 2013

Părintele Paul, slujitor în ceruri


Îl ştiam cu toţii de "Paulică" (probabil din cauza zâmbetului său curat de copil) sau "Pafnutie" (din cauza profunzimii duhovniceşti şi aparentei înclinări către călugărie - căci a ales până la urmă asceza Cununiei).

Paraclisier la iubita noastră capelă din facultate, era mereu o prezenţă transparentă dincolo de care Îl zăreai uşor pe Domnul.

S-au iubit mult, căci s-au grăbit – şi Unul, şi altul – să se întâlnească şi faţă către Faţă, în Bucuria cea veşnică. Aşa că vinerea trecută părintele Paul a plecat către marea întâlnire cu El.

Cu gând de dragoste şi rugăciune la Domnul pentru preoteasa Steliana, nădăduiesc că ne va pregăti şi nouă calea prin rugăciunile lui de ucenic iubit.
Natalia

Prinos de aducere-aminte, m-am gândit să adun aici imagini şi cuvinte de iubire şi preţuire. Pentru cei care l-au cunoscut, lista de comentarii e deschisă.


Ştiri din presă:

Prinos de cuvânt:
 "Trecerea în veşnicie a slujitorului Bisericii Mântuitorului Iisus Hristos s-a răspândit în oraşul nostru ca un fulger din senin, ce străbate orice obstacol şi ne-a adunat pe toţi în sfânta biserică, cu feţele cernite de întristare şi inimile zdrobite de durere pentru ultimul drum. (...)
Dragostea sa de părinte duhovnicesc, sfaturile date şi poveţele înţelepte nu vor fi uitate de cei care s-au împărtăşit din experienţa sa duhovnicească."

"zâmbetul i-a rămas acelaşi! Atât că din liturghisitor a devenit Liturghie!"
Părintele Constantin Necula ("duhovnic şi naş de pelerin ceresc)


"Colegii de ani ai Facultăţii de Teologie Sibiu – promoţia 2000 -  aducem pios omagiu Părintelui Paul, fratele nostru. Cu adevărat a fost un suflet de înger şi un prieten adevărat al tuturor celor care l-am cunoscut.
Lumină dătătoare de lumină, flacără care a ars pe Altarul lui Hristos!
Veşnica lui pomenire!"
Pr. Prot. Călin Taloş, Huedin (coleg de facultate)

"Dumnezeu să vă dea puterea de a trece peste suferinţă cu gândul că voia Celui de Sus, chiar necunoscută şi uneori greu acceptată de noi, este întotdeauna calea cea mai bună, pentru că în preştiinţa şi jertfa Sa, El îl va ţine în braţele iubirii Sale. 
Dumnezeu să-l ierte şi să-i primească sufletul în Grădina Raiului, lângă Tronul Celui pe care l-a căutat şi l-a iubit!"

"Plăcut fiind Lui Dumnezeu, l-a pus la încercare, şi L-a aflat Lui vrednic... de aceea l-a chemat mai devreme, ca pe un om bun... "Veniţi la Mine toţi cei osteniţi şi împovăraţi şi Eu vă voi odihni pe voi!..." Mt. 11, 22
Cu nădejdea reîntâlnirii, fratele meu, o să te port în suflet mereu. "
Pr. Daniel Mitu (coleg de facultate)

"Doliul a ajuns pina in Basarabia. "Fericita este calea unde mergi astazi suflete ca ti-a s-a gatit tie loc de odihna" Îmi va fi dor de tine ...si nu imi v-a trece pentru ca nu mai esti aici..."
Petru Talpă (coleg de facultate)

"Cand am aflat ca Domnul v-a chemat la El, primul gand a fost acesta: "Mergi la Cer si te aseaza langa Tatal Creator". Sufletul frumos al sfintiei voastre va impodobi gradina Raiului. Cerul se bucura, oamenii plang...
Binecuvantati, Parinte drag!"
Ioana Radu
"Unul dintre colegii de care-mi amintesc cu mare placere. Un om bun. Un om al lui Dumnezeu.
Vesnica pomenire!" Anonim
 Mara Stanciu (colegă de facultate)

"Parintele Paul a fost un inger printre oameni! A fost unul dintre cei mai buni oameni pe care i-am cunoscut. Avea un suflet de copil iar pentru mine a fost ca un al doilea tata. Nu voi uita niciodata minunatele momente petrecute la "Scoala de vara" in compania Parintelui. El a fost,este si va ramane pentru totdeauna in inima mea.Cu siguranta,Dumne zeu a avut nevoie de Parintele Paul acolo in Cer!!!
Te iubesc, Parinte Paul!!!!"
Daniel


17 comentarii:

Mara Stanciu (colega de facultate) spunea...

Unul dintre colegii de care-mi amintesc cu mare placere. Un om bun. Un om al lui Dumnezeu.
Vesnica pomenire!

Anonim spunea...

A fost chiar trimisul lui Dumnezeu.
A fost o onoare ca l-am cunoscut si cred ca v-a mai trece ceva timp pana cand in orasul nostru va mai avea un asemenea OM

Anonim spunea...

Dumnezeu să-l așeze alături de drepții Săi!

Loredana spunea...

Dumnezeu sa-l ierte si sa dea putere familiei!

Liliana spunea...

Imi pare tare rau...
Dumnezeu sa-l odihneasca cu dreptii!

Anonim spunea...

Dumnezeu sa il ierte!
A fost cel mai bun om pe care l-am cunoscut.....am stat de vorba doar odata cu el, dar am fost pe la Biserica aproape in fiecare zii si il vedeam...

Unknown spunea...

Cerul este innorat, totul este trist. De ce? De ce s a intamplat asa? De ce Domnul nostru nu l a pazit? De ce ne a luat ajutorul si sprijinul?
O zi mohorata si astazi k si cea de acum 2 saptamani.
Nestiute sunt caile Domnului.Poate asa ne a dat o lectie multora, poate asa ne vom salva multi sufletul...cei care l am cunoscut, pt ca suntem multi. Se poate sa fi plecat pentru noi oamenii, asa vad eu lucrurile.
Atat de putin l am cunoscut si atat de mult l am placut...am stiut ca el imi va fi duhovnic si mi am dorit acest lucru....si atat de mult m a afectat pierderea dansului. Parca am pierdut o parte din mine...:((( si in acelasi timp parca am castigat....acum sunt cu totul alt om...voi fi asa cum a fost parintele si asa cum vroia sa fim toti.Voi pretui fiecare lucru bun, oricat de mic ar fi, voi pretui acest timp pe care il mai avem pentru ca nu se stie cand il pierdem.

Natalia spunea...

Nicoleta,
cred că a urma sfaturile părintelui este, într-adevăr, cel mai bun mod de a-l cinsti şi a-i arăta preţuirea.
Domnul să vă dea mângâiere!

Unknown spunea...

Va multumesc Natalia pt cuvintele frumoase, intr adevar parintele este un model pt mine. Mi ar placea sa va intalnesc sa mai vorbim

Natalia spunea...

Dacă va rândui Domnul, ne vom întâlni... Cu ajutorul Lui, ne dorim să ajungem la pomenirea de 40 de zile a Părintelui Paul.

Unknown spunea...

Sa ne ajute Dumnezeu, eu incerc sa trec mai des pe la parintele Paul :).

steli spunea...

Doamne ajuta, Natalia! Sunt Steliana Stanciulescu. Iti multumesc mult pentru dragostea fata de parintele nostru si nadajduiesc sa ne intalnim intr-o zi, fizic, nu doar in rugaciune. Timpul a trecut si sambata se implinesc sase luni de cand el slujeste in ceruri, asa ca-l rog pe parintele sa-l pomeneasca si pe el! Va imbratisam intru dragostea lui Hristos!

Natalia spunea...

Ce mă bucur, Steliana, de acest semn de la tine! Să dea Domnul să ne întâlnim, poate la pomenirea de un an, dacă aflăm din timp. La 6 săptămâni nu am reușit să venim, dar am pomenit cu drag, așa cum vom face și acum.
Vă îmbrățișăm și noi cu toată dragostea în Domnul!

Anonim spunea...

O jumatate de an fara Parintele Paul pare atat de mult...
O mare de suferinta si de regrete pentru mine si doar uneori cate o clipa de mangaiere, la mormantul frumos ingrijit al Parintelui.
In multe biserici s-a cantat sambata pentru Parintele nostru drag "vesnica lui pomenire".
Ioana Radu

Anonim spunea...

Doamne ajuta, Natalia! Sunt Steliana! Nadajduiesc ca sunteti bine, si eu sunt asemenea, cu ajutorul Domnului. As avea o mare rugaminte la tine: noi dorim sa editam o carte despre Pr.Paul si, te-as ruga, daca ai adrese de-ale colegilor vostri de facultate, sa-i rogi sa scie cateva cuvinte, amintitiri, despre el, pe adresa mea de mail stelianasta@yahoo.com. Pana la sf lunii septembrie, pt ca pana in ianuarie sa fie gata. Iti multumesc mult si sper intr-o revedere cat mai curand! De principiu vom face pomenirea de un an pe 11 ianuarie, dar sper sa ne mai ,,auzim" pana atunci. Va imbratisam cu multa dragoste!

steli spunea...

Doamne ajuta, Natalia! Sunt Steliana! Sper ca sunteti bine! Si eu, cu ajutorul Domnului!
Te-as ruga, daca mai ai adrese de-ale colegilor de facultate, invita-i sa scrie cateva cuvinte, amintiri despre Pr. Paul,pe adresa mea de mail stelianasta@yahoo.com, in vederea editarii unei carti. Bine ar fi, pana la sf lui septembrie. Desigur, si voi sunteti invitatii mei! Multumesc mult! Domnul sa va bucure si sa va dea spor in toate lucrurile frumoase!

Natalia spunea...

Steliana dragă, am trimis la adrese pe care le-am avut. Domnul să rodească!
vă îmbrăţişăm şi noi cu drag, ne întâlnim cu bucurie în rugăciune!