vineri, 27 mai 2011

O ţară binecuvântată

Iubesc Grecia. E o ţară binecuvântată de Dumnezeu, ca orice ţară, dar binecuvântată şi de locuitorii ei, pe care patriotismul îi face să fie uniţi, să conlucreze pentru binele lor comun şi al ţării lor, şi să ţină la Ortodoxie, pentru că pentru ei a fi grec înseamnă a fi ortodox. Deşi adesea atitudinea aceasta cade în naţionalism, în sensul că Ortodoxia devine greacă şi cel care nu este grec în ochii lor nu prea este ortodox, admir mult felul lor de a fi, dintr-un motiv foarte simplu: nouă, românilor, ne lipseşte şi conlucrarea şi colaborarea, şi dragostea pentru Ortodoxie. Extrem, extrem de rar am văzut români care să o preţuiască şi să fie conştienţi de marea binecuvântare pe care o avem prin ea.
Păcat de ţara pe care o avem, la fel de binecuvântată, pentru că îi lipseşte binecuvântarea noastră, ceea ce anulează binecuvântarea lui Dumnezeu.

În imagini, un tablou virtual al pelerinajului în Grecia:



N.

12 comentarii:

Mara spunea...

Hristos a inviat, Natalia!

Ma bucur ca ati fost iar in Grecia. Si noi am fost in 2007 si pot spune ca ador Grecia.
Ai dreptate grecii tin foarte mult la ortodoxie; au si aici cateva biserici si chiar o manastire de maici foarte frumoasa. Aici daca esti crestin ortodox inseamna ca esti grec :)

Anonim spunea...

Hristos a inviat!
Iarta-ma ca te ispitesc cu astfel de intrebari,am o nelamurire.
Eu ca mirean,ca fata,am voie sa citesc cele sapte laude,Ceasurile din Ceaslov?
Te rog sa ma ierti si Doamne ajuta!

Amalia spunea...

Hristos a inviat!
M-am uitat vrajita la filmulet, superbe locurile pe unde ati fost, pline de credinta vie, pline de o liniste care razbate dincolo de ecranul calculatorului. Minunat! Ce binecuvantare pe voi ca ati ajuns pe insula Eghina, la Sfatul Nectarie! E pentru prima data? Cum ati mers in acest pelerinaj, ati fost cu masina personala? Off, cat de mult imi doresc sa merg si eu sa ma inchin Sfantului Nectarie! Iti multumesc din suflet ca m-ai facut partasa prin acest filmutet la o parte din rai! Te imbratisez cu drag!

Diana spunea...

Hristos a inviat!
Si eu imi doresc sa ajung in Grecia, dar nu stiu ce firma de turism sa aleg. Voi cu ce ati fost? Ati fost multumiti?
Multumesc.

AlexandraB spunea...

Grecia e o tara care mie imi taie rasuflarea si filmuletul pe care l-ai compus m-a lasat cu gura cascata. Ai fost tu in toate locurile alea? Ai atins cu mana ta si ai sarutat cu gura ta toate moastele alea? Ce mare binecuvantare! Si ce minunatie in toate, sincer nu am cuvinte sa descriu cum ma simt dupa ce am vazut filmuletul asta si cum ma simt gandindu-ma la tine ce bucuroasa cred ca esti.......
Si eu as vrea intr-o zi sa urmez traseul asta, cine stie daca o sa mai fie posibil vreodata, oricum cred ca o sa ma uit de multe ori la filmuletul asta si cand o sa ma lase alexut sa pun pauza sa meditez pentru ca este extraordinar. Am sa il dau mai departe! Imbratisari!

Natalia spunea...

Mara, adevărat a înviat!
Deci se confirmă şi peste hotare :)

Anonim,
Adevărat a înviat!
De ce e ispitire? :) Eu ştiu că Ceaslovul, unde sunt Ceasurile, este pentru strană, deci pentru mireni (preotul are cărţile lui de slujbă). Iar faptul că eşti fată este total nesemnificativ în această privinţă.

Natalia spunea...

Amalia, Diana, am fost într-un pelerinaj conceput de un părinte din Braşov, cu autocarul. De organizare s-a ocupat o agenţie de turism din Bucureşti, cu destule neajunsuri, suplinite însă de milostivirea lui Dumnezeu şi de părintele organizator, care ştie greaca nouă.
Nu aş şti ce să vă recomand, noi ne-am lăsat pe mâna Domnului (nici măcar nu plănuiam aşa ceva - sau cel puţin nu acum şi nu aşa multe deodată - , dar au fost toate cumva aranjate de Sus şi aşa s-au întâmplat).

Natalia spunea...

Alexuţ,
aşa este, e o mare binecuvântare! Dumnezeu ne poartă întotdeauna o grijă nemăsurată, iar ceea ce pare imposibil omeneşte, la El devine cu putinţă. Dacă este de folos.

Anonim spunea...

Multumesc ,Natalia!
Acolo unde este pentru preoti nu citesc deci.
Imi este de mare ajutor acest blog.
Doamne ajuta!

Natalia spunea...

Cu drag, Doamne ajută!

Natalia spunea...

Doamne ajută!
Îmi pare rău, nu practic schimbul de linkuri.
O zi binecuvântată, toate cele bune!

Vasilica spunea...

Doamne ajuta!Organizez pelerinaj in Grecia in perioada 15.09.11-24.09.11 .Cei interesati ma pot contacta la tel.0743296297.