joi, 27 ianuarie 2011

Mii de tineri îşi păstrează astăzi fecioria până la căsătorie

 

Este o campanie care m-a bucurat mult, încă de la început, pentru că foloasele păstrării curăţiei ca bază pentru o căsnicie sănătoasă, trăită în Dumnezeu, nu pot fi exprimate în cuvinte. De aceea, nădăjduiesc ca mărturiile tinerilor să fie un bun sprijin pentru cei care sub presiunea batjocoritoare a celorlalţi şi li se pare că sunt singuri şi chiar "nebuni".
Iată obiectivele prietenilor de la Ortodoxia tinerilor, care au pornit această campanie:

  • - Sa demontam zvonul generalizat conform caruia astăzi toţi tinerii ar intreţine relaţii intime înainte de căsătorie. Acest zvon il consideram foarte nociv atat pentru parintii care se complac cu starea de concubinaj a propriilor copii, dar este nociv mai ales pentru marea majoritate a tinerilor care se lasa usor influientati de vocea "lumii", cazand in pacatul desfranarii si intr-o viata de compromis.
  • - Sa aratam gravitatea relatiilor sexuale inainte de casatorie asupra propriei vieti, cat si asupra intergii societati si sa evidentiem efectele atat pe termen scurt cat si pe termen lung, astfel incat sa trezim cat mai multe constiinte adormite.
  • Sa-i incurajam la rabdare si rezistenta pe toti tinerii feciorelnici care deznadajduiesc si se simt puternic constransi de presiunea celor din jur prin indemnuri de genul "fa-o si tu ca asa e normal";
  • Sa-i incurajam pe toti tinerii cazuti in pacatul desfranarii, ca sa se ridice si sa puna un inceput bun de indreptare.
În acest sens au strans cateva zeci de marturii, pe care le-au publicat ca bază de pornire. Pentru a avea susţinere argumentată teologic/medical/psihologic despre acest subiect, însoţesc această campanie de un pachet de articole dedicate subiectului "sexualitate".

Domnul să facă această lucrare de folos, spre întărire!
N.

Niciun comentariu: