miercuri, 29 decembrie 2010

Două cărţi minunate...

pe care le-am cumpărat acum câteva săptămâni, pentru a le citi din ele copiilor mei cu care lucrez la Hristos împărtăşit copiilor. Mi-au plăcut mult şi ilustraţiile, şi textul. Iată descrierea lor, făcută de editori:

  Povestea Sfântului Ierarh Nectarie, Făcătorul de minuni

Micul Anastasie era un copil cuminte şi însetat de înţelepciune. Ca tânăr, s-a hotărât să slujească lui Dumnezeu într-o mânăstire, aşa că a devenit călugăr. Pentru dragostea şi ascultarea lui a primit o mulţime de daruri dumnezeieşti, printre care şi cel al facerii de minuni. Viaţa lui curată l-a arătat oamenilor ca un mare Sfânt al Bisericii, ocrotitor al copiilor şi tămăduitor al bolilor de tot felul.

Textul simplu şi grăitor şi ilustraţiile luminoase în acuarelă poartă sufletul pe alt tărâm, ca un îndemn de a descoperi mireasma sfinţeniei, de care se poate împărtăşi orice copil.




Cântarea lui Nicolae: povestea Imnului Trisaghion

Nicolae Vorbăreţul era un băiat obişnuit care îşi iubea casa din Constantinopol aproape la fel de mult pe cât îi plăcea să vorbească. Aceasta până în ziua în care îngerii l-au luat din mijlocul unui cutremur şi l-au învăţat să cânte. De atunci a devenit Nicolae Cântăreţul. Cântarea sa a izbăvit cetatea de cutremure şi a pătruns pentru totdeauna în viaţa liturgică a Bisericii ca Imnul Trisaghion.


Textul poetic şi minunatele ilustraţii în acuarelă aduc la viaţă Bizanţul secolului al cincilea, arătând copiilor de pretutindeni că şi ei pot fi aleşi de Dumnezeu pentru a aduce binecuvântări omenirii.




Detalii şi câteva pagini din cuprins găsiţi pe blogul Editurii Iona.
Natalia

2 comentarii:

Amalia spunea...

Natalia ce carti minunate...Sa le fie de folos tuturor copiilor si adultilor deopotriva!

Domnul sa va daruiasca (tie si parintelui) sanatate, bucurii duhovnicesti, calauzire dreapta, ajutor in activitatea voastra, liniste si iubire! La multi ani!
Te imbratisez cu drag, Amalia

Natalia spunea...

Amalia, mulţumim mult! Orice gând bun ne dă putere.
La mulţi ani în Domnul să aveţi şi voi, te îmbrăţişez şi eu cu mult drag!