marți, 20 octombrie 2009

Ziua Sfinţilor Mărturisitori ardeleni şi proces

Mâine este ziua Sfinţi ardeleni şi… pentru noi proces, la Iaşi. Interesantă „potrivire”… Domnul să le rânduiască pe toate după voia Sa!

Îmi sunt aşa de dragi aceşti sfinţi, Visarion, Sofronie şi Oprea (simplu mirean care, cum spune acatistul, „iubind mai mult legea cea neschimbată a lui Hristos decât pe ai tăi şi decât însăşi viaţa ta, sufletul ţi-ai pus pentru dreapta credinţă”), preoţii Ioan din Galeş şi Moise Măcinic din Sibiel, încât nu prea pot să spun nimic despre ei, nu găsesc cuvintele...



Viaţa Sfinţilor ardeleni
Acatistul
Acatistul Sfinţilor Preoţi Ioan din Galeş şi Moise Măcinic din Sibiel


De curând am ajuns şi la Sibiel, unde am intrat în biserica în care a slujit şi Părintele Moise Măcinic:



„Voi toti, care ati odraslit din Biserica Ortodoxa transilvaneana si care acum va bucurati de cinstirea mucenicilor si a marturisitorilor lui Hristos, primiti rugaciunile noastre si mijlociti pentru noi, inaintea Bunului si Milostivului Dumnezeu, Celui in Treime preamarit!
Rugati-va Domnului, ca sa intareasca dragostea si unitatea de credinta dintre frati, sa reverse harul pacii in inimile tuturor, sa fereasca turma credinciosilor de toata reaua intamplare, ca intr-un glas si un suflet sa preamarim pe Cel ce este Datatorul tuturor darurilor si Mantuitorul nostru. Privegheati si va rugati pentru noi ca izbaviti fiind prin mijlocirile voastre, de cursele celui rau, sa ducem lupta cea buna a mintii in toate clipele vietii noastre si sa fim neclintiti in dreapta credinta a mosilor si stramosilor nostri.”
(Acatistul Sfinţilor mărturisitori ardeleni)

Natalia

4 comentarii:

Mara spunea...

Natalia, Doamne ajuta la proces!
Si mie-mi plac sfintii ardeleni, ca sunt nascuta pe 21 octombrie :)

@irina_sweet_home spunea...

Doamne ajuta sa fie bine!

Andreea Tatiana spunea...

Sa va ajute Bunul Dumnezeu sa treceti peste toate incercarile..

Natalia spunea...

Mara, la multi ani bucurosi spre mantuire!

Irina, Domnul sa ajute!

Andreea, multumim mult!