marți, 20 octombrie 2009

Salata de conopida cruda cu morcovi

Ingrediente:
  • - câteva bucheţele de conopidă
  • - un morcov
  • - 2-3 felii de ardei
  • - ulei de măsline
  • - zeamă de lămâie
  • - (dacă nu este post - 2 linguri de smântână)

Conopida se spală şi se taie mărunt, morcovul se rade pe răzătoarea mare, ardeiul se taie fideluţă. Se amestecă cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie. Dacă doriţi puteţi pune şi sare. Eu nu am pus, dar noi nu prea folosim sarea aşa că nu simţim lipsa ei.


Dacă nu este post, se adaugă 2 linguri de smântână.


Conopida depăşeşte varza ca valoare alimentară şi este mai uşor de digerat decât aceasta. Conţine vitaminele B1, B2, C, minerale: Ca, K, Fe şi altele.
Conopida se află printre cele mai indicate legume crucifere necesare în scăderea incidenţei cancerului, mai ales de sân. Conţine multă vitamină C, caroteni şi alţi compuşi care măresc excreţia unui hormon estrogen, legat de dezvoltarea cancerului de sân.
(Speranţa Anton – Ghid terapeutic naturist)


Natalia

7 comentarii:

Alina/Caminul... spunea...

Cred ca e o bunatate!

Natalia spunea...

Este, este :).

Taiga spunea...

Am preparat-o si eu, este geniala! Nu ma mai pot satura de ea! :)

Natalia spunea...

Ha ha :) Mă bucur că ţi-a plăcut :)

CarmenTaiJi spunea...

Atentie!
V-a scapat o gresala:
"Conţine multă vitamină C, caroteni şi alţi compuşi care măresc
excreţia
unui hormon estrogen legat de dezvoltarea cancerului de sân."
In rest... o sa incerc si eu, sunt sigura ca va fi foarte bun, mai ales ca imi place conopida cruda.
Numai bine!

Natalia spunea...

Exact aşa scrie în sursa citată, iar eu nu văd nici o greşeală (sau poate sunt prea obosită :) )
Toate cele bune şi poftă bună să aveţi!

Anonim spunea...

Comonopida crudă este genială şi f f gustoasă! este o legumă de câte nu te poţi sătura odată ce o încerci.