sâmbătă, 29 august 2009

Ganduri la Taierea capului Sfantului Ioan


Astăzi am retrăit, ca şi creştini, tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul. Multă vreme am văzut acest eveniment, ca şi Răstignirea Domnului, din perspectiva: câtă răutate încărcată de păcat, câtă mânie, ce oameni! Cum au putut face aşa ceva? Să ucidă pe Hristos, Cel Care (dincolo de faptul că este Dumnezeu – ceea ce evreii să zicem că nu ştiau), a fost Cel Mai Bun Dintre Oameni? Cum a putut Irod porunci uciderea unui Sfânt, despre care el ştia că este Sfânt, pentru dansul unei femei?
Iar astăzi îmi răspund: ce păcăleală, ce cursă ne întinde diavolul prin această arătare cu degetul! Pentru că noi Îl ucidem pe Hristos în fiecare zi şi nu ne facem probleme! Fiecare păcat al nostru este un cui bătut în Crucea Lui, Cel răstignit de noi, nu de evrei; evreii L-au ucis o dată şi gata, noi repetăm Răstignirea la nesfârşit. De câte ori nu i-am tăia şi noi, asemenea lui Irod, sau Irodiadei, capul aproapelui care ne spune că greşim? Orice mânie împotriva aproapelui este UCIDERE. Virtuală, ce-i drept, dar nu ne-a spus Domnul că păcatul săvârşit la nivelul gândului este la fel cu cel din realitate? Faptul că „buna-cuviinţă”, frica sau teama de consecinţe ne împiedică să îl lovim pe cel care ne spune sau ne face rău nu ne face mai puţin vinovaţi. Suntem ucigaşi în toată ziua. Dar e mai uşor să arătăm cu degetul, nu?
Natalia

11 comentarii:

nicoleta spunea...

Cata dreptate ai! Si din pacate, fiind acoperiti de Har ne vindem Domnul pentru mai putin decat un dans al unei femei!

adriana spunea...

multumesc anticipat

adriana spunea...

sper ca povestea mea sa ii ajute pe toti copiii bolnavi…mi-a trebuit mult curaj sa-mi infrang emotiile si sa o scriu
http://adriana-dardindar.blogspot.com/2009/09/povestea-mea-in-4-minute-am-cronometrat.html

Alina spunea...

Natalia, se apropie procesul, nu-i asa? Doamne ajuta sa vii cu vesti bune!

adriana spunea...

este nevoie de rugaciune si ajutor si aici http://isabellelorelai.wordpress.com/2009/09/12/valentina-a-fost-in-urma-ei-raluca-ana-maria-21-de-zile-orfana-de-mama-in-urma-ei-robert-marian-8-ani-orfan-de-mama/

Natalia spunea...

Alina, da, maine ar fi trebuit sa fie, dar din cauza grevei se amana, nu se stie pe cand. Domnul sa le randuiasca pe toate spre implinirea voii Lui!

Adriana, multumesc!

adriana spunea...

Natalia, am pus sub bannere codurile html. Multumesc

Natalia spunea...

Am preluat, multumesc si eu.

Alina/Caminul... spunea...

Am uitat complet de greva. Domnul le va randui cum stie El mai bine. Iti transmit o imbratisare calda :)

Natalia spunea...

Alina, iti intorc imbratisarea cu mult drag!

Marioara spunea...

Este foarte frumos si bine fiindca tot mai multa lume se roaga impreuna .Sa fim mai buni ,sa ne bucuram din plin de frumusetea tuturor lucrurilor care ne inconjoara si sa daruim iubire celor dragi si nu numai .Sa ne rugam si pentru cei ce ne fac rau si pentru cei ce ne fac bine .Multa sanatate si fericire alaturi de cei dragi .Doamne ajuta .