joi, 13 noiembrie 2008

Sa calatorim impreuna spre Betleem!


Mâine începe Postul Crăciunului, o călătorie spre Betleem, timp care ne-a fost acordat pentru a ne pregăti să Îl primim pe Pruncul Care se va naşte pentru noi. Să ne curăţim sufletul şi trupul prin post, pentru ca să facem din ieslea sufletului nostru un loc bun şi primitor pentru Hristos!

M-am gândit să facem această călătorie împreună, pentru că orice drum e mai uşor când îl străbaţi împreună cu oameni dragi. Să ne sprijinim, să ne împărtăşim unii altora impresii de călătorie, bucurii şi greutăţi, cuvinte de folos sau reţete pe care le gătim în această perioadă.

Vă invit deci să participaţi la această iniţiativă punând în bara blogului imaginea de mai sus şi în continuare o listă cu linkurile spre blogurile participante (cred că e mai util să fie chiar spre categoria în care veţi înscrie postările voastre). Dacă nu aveţi un blog, vă aştept să vă împărtăşiţi experienţa şi gândurile în comentarii la articole. Important este să călătorim împreună!
[edit] Împreună-călătoria înseamnă şi să ne punem unii pe alţii înaintea Domnului în rugăciune. Pomelnicul îl găsiţi pe coloana din stânga, la Împreună călători.Pentru început, eu vă ofer spre lectură două articole la început de post:

Gânduri la început de post

„Ne stă înainte Betleemul. Să ne bucurăm, dar, şi să ne gătim să-i fim oaspeţi şi gazde deopotrivă, să facem din inima noastră peşteră şi iesle a rămânerii în noi a lui Hristos. La Naşterea Domnului fiecare din făpturile zidite de Dumnezeu aduce câte ceva: îngerii, cântarea, cerurile, steaua, magii, darurile, păstorii, minunarea, pământul, peştera, pustiul ieslea, iar tu, tu, cititorule, ce aduci?“Mâncarea care ne dă bucurie

„Perioadele de post, precum este şi cea pe care o parcurgem acum, în postul Crăciunului, pot reprezenta, pentru cei care „se prind în joc”, o provocare neaşteptat de interesantă şi de asemenea, pentru cei care le parcurg cu sinceritate şi zel, o adevărată „transfuzie” de viaţă nouă care invadează cu intensitate vinele vieţii noastre duhovniceşti.“

Natalia

16 comentarii:

me spunea...

Doamne ajuta, Natalia!Ma bucur de initiativa si ma alatur si eu...Multa bucurie!

Natalia spunea...

Si eu ma bucur, te-am pus in lista! Post cu folos si bucurie!

Anonim spunea...

Nati, vin si eu cu voi! Post binecuvantat si ma iertati! Doamne ajuta!

Natalia spunea...

Bucurie, Mari, ti-am pus bilet in lista :). Iarta-ma si tu, Doamne ajuta!

@irina_sweet_home spunea...

post cu folos!ce placut e sa fie fratii impreuna! bucurie multa!

Natalia spunea...

Asa e, Irina, comuniunea e starea pentru care ne-a facut Dumnezeu! Sa ne fie de folos tuturor acest post!

nicoleta spunea...

Vin si eu, cu bucurie, in minunata calatorie. Post binecuvantat iti doresc, Natalia!

Natalia spunea...

Tare bucuroasa sunt de companie! Sa ne fie de folos!

eu spunea...

nu stiu daca o sa putem petrece impreuna Craciunul anul asta... da macar drumul pana acolo sa il facem impreuna;) si vedem ce o mai randui Domnul pana atunci.
Bucurie in toate!

Natalia spunea...

Cum le-o randui El, asa e bine! Chiar daca fizic suntem departe unii de altii, bucuria Domnului ne uneste mereu si mereu!
Sa ne bucuram deci si de aceasta impreuna calatorie, bucurie sfanta!

eu spunea...

Iata si propunerea mea pentru aceasta impreuna calatorie: http://esticegandesti.blogspot.com/2008/11/invitatie_15.html

De crezi ca merita, o pomeneste si tu, rogu-te, ca sa vada impreuna-calatorii nostri, care poate nu dau pe blogul meu:)

Natalia spunea...

Minunata propunere, draga mea! Maine seara incerc sa postez ceva cu hotararile mele pentru acest post si voi mentiona si ideea ta, sa ne fie de folos!

Gingasia spunea...

Armonie si un gand buna langa voi!

Dana spunea...

Ma alatur calatoriei spre Betleem! Domnul sa ne ajute si sa ne intareasca! Dana

Natalia spunea...

Gingasia, multumim, bucurie sa iti dea si tie Domnul!

Natalia spunea...

Dana, bine ai venit, ma bucur! Sa calatorim impreuna cu folos!