miercuri, 19 noiembrie 2008

Izvorul Parintelui Arsenie de la Sambata

Acum vreo lună am ajuns din nou la izvorul Părintelui Arsenie Boca, aflat în apropierea Mănăstirii Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus. Iată ce spune unul din site-urile mănăstirii despre acest loc:

„La izvor se ajunge de la Academia Sambata urmând drumul forestier spre Viştişoara pe marginea padurii.
Peisajul este deosebit, apa are propietati tămăduitoare si linistea sufleteasca rasplateste osteneala turistului.
"Cine va bea din apa pe care Eu i-o voi da nu va mai inseta in veci, caci se va face in el izvor de apa curgatoare, pentru viata vesnica." Scrise pe o stanca, cuvintele Evangheliei te întâmpină de departe, de langa izvorul cel racoros, invelit in tacerea padurii de fagi si de brazi, nu departe de manastire: izvorul parintelui Arsenie Boca. Te inchini, bei din apa sfintita prin anii 40 de prezenta si harul parintelui si te asezi la masa cladita aici pentru pelerinii osteniti de drum; si poate si de viata.
Te lasi imbaiat de pacea tulburatoare a locului, incarcata cumva de o sfintenie nedefinita, plutind, si ea, printre brazi. Linişte iar, si pace racoroasa. Si, intr-un fel, pare ca nimic nu aminteste de parintele Boca, caci poiana larga de-alaturi, unde altadata se adunau credinciosii cu miile, veniti la el ca sa-i spovedeasca sau macar sa-i atinga, sa-i simta harul, poiana e acum goala, si pana si pe indicatorul din padure scrie sec: "Spre Izvor"...
(preluat de aici.)

Am simţit această „pace răcoroasă” de câte ori am ajuns acolo, iar apa izvorului este minunată. Mulţi oameni din împrejurimi consumă doar apă de aici. Vin, îşi fac provizii, iar când li se termină vin iar.


Natalia

2 comentarii:

Anonim spunea...

Superbe imagini. Locuri binecuvântate. Cum să nu pleci de acolo cu sufletul înălţat până la cer?
Am fost o singură dată la Sâmbăta. Mi-a plăcut enorm! Un loc minunat!

Natalia spunea...

Da, sunt niste locuri minunate, unde se simte harul lui Dumnezeu. Noi mergeam des cand duhovnicul nostru era acolo. Acum ceva mai rar (desi e la mai putin de 40 de km distanta), insa intotdeauna cu placere!