vineri, 21 noiembrie 2008

Din meniul de dezlegare la peste

Salată de icre:
Prefer să prepar icrele eu, pentru că salata de cumpărat are destul de multe E-uri. Iată reţeta după care le fac:
  • 100 g icre
  • miezul de la 2-3 felii de franzelă (sau pâine) înmuiat şi stors
  • 3 linguri griş fiert şi răcit
  • ulei
  • apă minerală
  • ceapă
  • lămâie
Pun icrele într-un castron:
Adaug apoi miezul de pâine înmuiat, stors şi fărâmiţat şi încep să mixez adăugând puţin ulei.
Pun apoi şi grişul (care mai ia din gustul puternic de sare pe care îl au icrele) şi continui să mixez punând alternativ ulei şi apă minerală, în funcţie de cum vreau să fie, mai tari sau mai moi.
La sfârşit adaug ceapa şi zeamă de lămâie (în funcţie de gust). Din cantităţile pe care vi le-am spus mi-au ieşit 3 castronaşe aşa:
În meniul acestor zile mai avem:
ciorbă de fasole:
file de peşte prăjit cu cartofi natur:
şi din nou chec (de data asta însă am pus şi nucă):
Natalia

4 comentarii:

Ramona spunea...

Arata...foarte gustos :) Delicios.
Mie imi place foarte mult pestele
(la cuptor, prajit cu faina de malai, cu cartofi, cu mamaliga, in supa, in conserva :) )
Cel mai des il gatim la cuptor sau prajit cu faina de malai si servit cu cartofi.

Post cu folos.

Niko spunea...

Natalia, esti o bucatareasa grozava! Mancarea ta arata minunat!

Natalia spunea...

Ramona, si noua ne place, mie mai mult, parintelui nu chiar asa de mult, adica nu gatit oricum.
Post cu folos si bucurie si tie!

Natalia spunea...

Ei, Niko, nici chiar asa... :) Gatesc cu placere si dragoste, din asta imi reuseste de cele mai multe ori, dar nu sunt chiar asa specialista si prefer mancarurile simple si cat se poate de rapide.
Am vazut multe bunataturi si pe la tine azi!