miercuri, 14 mai 2008

Rulada de pui

Tot de Pasti am incercat si rulada de pui de la Elena. A fost foarte foarte gustoasa si prima in topul preferintelor tuturor la aperitive. E destul de usor de pregatit si incomparabil mai buna si mai sanatoasa decat ce gasim in comert. Elena, iti multumim, eu si musafirii :)!
Reteta o gasiti aici, iar rezultatul meu pozat cam neclar:

[edit] 17 ianuarie 2009
Pentru că blogul Elenei dragi nu mai este accesibil, la rugămintea voastră pun reţeta:

Rulada de pui de la Elena

- piept de pui dezosat (cam 1 bucată şi jumătate)

- 3 ouă

- 2 lg smântână

- caşcaval (o rotiţă)

- puţină făină, sare, piper, verdeaţă, gogoşar

se unge cu unt o tavă de chec, care se tapetează apoi cu folie de aluminiu. Se pune:

  • un strat de piept de pui bătut ca pentru şniţel, cu marginile ridicate, apoi
  • felii de caşcaval tăiate mai gros
  • alt strat de piept
  • un strat de caşcaval ras
  • cele 3 ouă bătute cu smântână, puţină făină şi restul.

Se coace la foc potrivit, cam 45 de minute.

Se taie rece.

Natalia

4 comentarii:

Elena spunea...

Ma bucur ca ti-a iesit asa frumos! Eu o sa o mai fac de acum si cu alte ocazii, pentru ca e foarte potrivita si pentru copii (lui Gabi, de exemplu, ii pasez o felie cu piure de legume si mananca tare bine)! Iar dupa post, cred ca e indicata, fiind fara efecte negative asupra ficatului:))).

Natalia spunea...

Da, eu cel putin cred ca ma reprofilez, pt.ca am fost la un consult si am aflat ca amandoi avem un organism care detoxifica f.greu, asa ca acumulam toate otravurile din hrana. Indicatia medicului a fost: fara conservanti, coloranti si toata gama :D. Asa ca... rulada ta e chiar la tanc, multumesc inca o data!

camelia spunea...

Doamne ajuta, Natalia! Numele meu este Camelia si sunt din Timisoara. Urmaresc de aproape un an blogul tau si al Irinei , si pot spune ca ma ajuta foarte mult, mai ales in aceasta lume in care nu se mai pune accent pe valorile crestine. As dori te rog reteta ruladei de pui pentru ca acolo unde faci trimitere nu o pot gasi. Iti multumesc frumos pentru ajutor. Bunul Dumnezeu si a Sa Maica Preacurata sa va dea putere tie si parintelui sa impliniti cu vrednicie si curaj misiunea sfanta pe care o aveti!

Natalia spunea...

Doamne ajuta, Camelia! Ma bucur ca rulada de pui te-a facut sa iesi din anonimat si sa scrii un comentariu, ma bucur sa te cunosc! Am pus acum un edit la postare cu reteta, pt.ca mi-a mai fost ceruta, dar n-am apucat...
Ma bucur mult ca ti-a fost de folos blogul meu, Domnul sa il faca asemenea si de acum incolo! Si multumim de gandurile bune, avem nevoie de rugaciunile voastre!