marți, 12 februarie 2008

Croque Monsieur cu ciuperci

Am iar o perioada mai lejera, pt. ca am terminat Apostolatul, asa ca revin cu retete. Avand in vedere fosta mea ocupatie de profesoara de franceza, va prezint o reteta frantuzeasca (la origine ;) ), pe care eu o fac frecvent. E usor, rapid si aspectuos.

Ingrediente: 6 felii de cascaval, 6 felii de sunca (sau muschi file), 12 felii de paine toast, unt, 200 g. smantana, 2-3 ciuperci. 2 rosii, cascaval ras sau parmezan.

6 felii de paine se ung cu unt si apoi se pun pe ele ciuperci taiate feliute.

Deasupra asezati cate o felie de cascaval, apoi muschiul (sau sunca, ce aveti), aranjate pe forma

feliei de piine.

Se pune si a doua felie de paine, iar deasupra smantana, rosii taiate feliute si apoi cascavalul ras sau parmezanul.

Se dau la cuptor pana se rumenesc. Se servesc calde.

P.S. E f. buna si varianta simpla, fara ciuperci.

Niciun comentariu: