sâmbătă, 26 ianuarie 2008

Sfântul Nectarie a venit la noi

L-am cunoscut pe Sfantul acum cativa ani, prin intermediul duhovnicului nostru, iar acum este practic un membru al familiei noastre, daca as putea sa spun asa… Ne era deja foarte drag cand s-a infiintat schitul de la Sinca si Sfantul a acceptat ca o particica din sfintele sale moaste sa fie aduse si aici, iar bucuria pe care ne-a facut-o cand, prin dragostea parintelui staret Matei, o particica din particica a ajuns si la noi, la Bucium, nu se poate spune in cuvinte.
Ne-am facut insa si probleme: unde si cum sa amenajam in biserica noastra mica si destul de saraca un loc pe masura sfantului? Ar fi fost frumos un baldachin, iar noi nu aveam bani nici de o mica racla… Dar Dumnezeu ne-a pus in gand sa facem un nou tetrapod, unde sa asezam o icoana in care sa fie puse si sfintele moaste, intr-o steluta de argint, asa cum sunt si la Sinca. De aici alte probleme: cum sa facem rost de steluta, cine va picta icoana, si cum o sa platim toate astea? Dar iata ca Sfantul ne-a aratat, prin prezenta si actiunile lui discrete, ca el nu face probleme oamenilor, ci le rezolva. Si, in mod minunat, toate au venit aproape fara ca noi sa miscam prea mult, daramite sa ne mai punem si problema banilor. Mai intai a venit steluta, imbracamintea icoanei si tetrapodul sunt in lucru, iar acum a venit si icoana sfantului, tot pe neasteptate. Chiar cand noi ne pregateam sa sunam sa ii dam ceva date mai clare celei care urma sa picteze, ne-a sunat parintele staret ca a sosit icoana! (si iata cum iar ne-a luat-o Sfantul inainte!)
Aceasta icoana minunata, unde urmeaza sa fie puse sfintele moaste in steluta de argint, a fost picatata de doamna Luminita Pal (tel. 0727/680942). Noi am fost profund impresionati: parintele zice ca e reprezentarea cea mai vie din cate a vazut cu Sfantul, iar mie mi se pare ca parca nici nu e pictata. In poza oricum este mult redusa frumusetea ei reala, ceea ce imi spune ca pe Sfantul Nectarie, ca si pe sfinti in general, trebuie sa ii cunosti si sa ii vezi personal, nu prin intermediari. Noi suntem insa datori insa sa dam marturie despre frumusetea si ajutorul minunat pe care ni-l dau ei zi de zi, ceas de ceas.
Mai multe detalii despre Sf. Nectarie din Eghina gasiti aici.
Natalia

Un comentariu:

@irina_sweet_home spunea...

intradevar, icoana e deosebit de frumoasa!