joi, 17 ianuarie 2008

Biscuiti cu cereale

Continui seria postarilor cu hrana pentru trup, pt.ca in perioada asta mai lejera pentru mine am programat tot felul de mancaruri pe care nu am putut sa le fac in saptamanile trecute. Am trecut azi la biscuitii cu cereale, tot de la Irina, care este o adevarata enciclopedie de lucruri bune. Nici mie nu prea imi placeau cerealele in forma lor de musli, dar cum au iesit in forma de biscuiti sunt excelenti!
Eu am folosit asa:
1 pachet unt
100 g zahar (300 de g, cum zice reteta, mi s-a parut f.mult, mai ales ca noi incercam sa evitam zaharul pe cat putem, iar fructele din musli dau oricum o dulceata naturala)
2 pliculete zahar vanilat
2 oua
150 g faina
1/2 lgt praf de copt
1 praf sare
3 cani musli
50 g nuca de cocos (reteta zice 1 cana nuci macinate, dar nu am avut)
Am batut untul cu zaharul, am adaugat rand pe rand ouale, vanilia, praful de copt, faina, nuca de cocos si cerealele si am lasat 30 de min sa se inmoaie.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt am pus cu lingurita gramajoare (daca vreti sa fie f.aspectuoase puteti folosi o forma).
Am dat 15-20 min la cuptor si... gata! cu lapte sunt excelenti, ca sa nu mai vorbim de sanatosi!
Important: pt. a ramane crocanti se pastreaza in cutii ermetice.

3 comentarii:

Irina spunea...

hihi :D arata f bine. am facut si eu saptamana trecuta si asa e 300 de grame de zahar e mult, mie mi-au iesit prea dulci... chiar ma gandeam data viitoare sa pun mult mai putin, sau macar sa pun zahar brut :P.

Natalia spunea...

M-am intrebat cum ar fi cu miere in loc de zahar, dar mi-a fost teama sa ma aventurez in improvizatii de la prima incercare... Oricum sunt foarte buni si asa, si chiar cred ca merg fara zahar deloc, pt.ca musli sunt deja dulci.

Anonim spunea...

pai fetelor, eu n-am incercat sa fac biscuitii ca mie imi place oricum sa mananc musli asa cum e, dar de dragul dezbaterii: cred ca la aceasta reteta se stabileste cat zahar se pune (sau daca se pune zahar) in functie de sortimentul de musli ales. exista musli fara zahar, la care s-ar putea sa trebuiasca indulcit bine ca sa iasa biscuiti buni, cum exista musli deja dulce (care poate contine pe langa zahar, chiar miere, glucoza, fructoza... si la care s-ar putea sa nu trebuiasca adaugat absolut deloc zahar;)) succese!