O citez deci pe draga mea prietena direct din mana ei ;), ca scrie si frumos!
„E o reteteta relativ “inventata”, desi e foarte posibil sa o fi inventat si altii inaintea mea. O mancare rapida si simpla, eu zic ca in acelasi timp sanatoasa si gustoasa, dar s-ar putea sa fiu subiectiva, deci va invit sa va faceti propria parere. Mai spun doar ca mie imi place sa combin dupa cum imi e gustul. Simtiti-va deci liberi sa excludeti ori adaugati orice:
- Piept de pui dezosat
- Ulei masline
- Ierburi aromate
- Orez
- Cascaval
- Unt
- Salata, rosii, ardei
- Lamaie
Puiul inainte sa fie pus la cuptor, se da cu sare, vegeta sau condimente pt pui. Se pune la cuptor cu apa si putin ulei, ierburi si sare, iar în tavă se pune niste usturoi taiat feliute si/sau niste ceapa taiata feliute, doar de aroma.
Se scoate cand e fiert, nu as putea spune dupa cat timp, caci nu m-am uitat la ceas, dar sigur nu va fi greu de depistat cand e gata.
Garnitura:
Eu am folosit orez prefiert la punga (Uncle Ben’s). Imi place ca e f bun si nu se lipeste – nici boabele una de alta si nici el de oala, caci nu are cum, fiind in punga;)
Am fiert orezul in apa cu sare si o feliuta de lamiae (ii da o aroma fina, placuta). Apoi, cat era cald, l-am amestecat cu doua lingurite de unt si cateva linguri de cascaval ras. Mi s-a parut ca nu are nevoie de niciun alt condiment, dar daca simtiti nevoia puteti adauga orice.
Alaturi, am facut o salata: salata verde, rosii, ardei capia, ulei de masline, sare, zeama lamaie (eu am pus si putina telemea rasa, caci imi place mult combinatia)"
Ioana
2 comentarii:
interesanta ideea cu orezul, o voi incerca si eu neaparat!
sa ne spui daca ti-a placut si evenual daca l-ai mai imbunatatit in vreun fel;) ioana.
Trimiteți un comentariu