vineri, 4 aprilie 2008

Tocanita de cartofi si salata

Prietena mea, Amalia, ne împărtăşeşte din secretele bucătăriei ei. Iată ce a gătit zilele astea:

Tocăniţă de cartofi

Am tăiat ceapă (albă
), ardei galben si ardei roşu (capia) şi le-am călit puţin în ulei. Apoi am adăugat cartofii, apă, foi de dafin, sare; apoi roşii tăiate cubuleţe, iar mai târziu, şi suc de roşii. La sfârşit, frunze de pătrunjel si mărar proaspete, tocate.

Salată de salată verde

Am tăiat o ridiche felii foarte subţiri, şi un fir de usturoi verde, pe care le-am pus într-un bol. Am pus peste ele destulă sare şi ulei de măsline, şi am amestecat (să-şi ia gust, să devină un sos).
Între timp am pregătit nişte frunze fragede de salată verde, pe care le-am spălat bine şi le-am tăiat fâşii destul de subţiri. Am pus salata verde peste sosul din bol, am adăugat zeamă de lămâie şi am amestecat bine. (A ieşit foarte bună.)

Am servit tocăniţa de cartofi cu salata şi cu pâine integrală cu seminţe. Mulţumim, Ami, şi mai aşteptăm şi alte bunătăţuri! :)

6 comentarii:

Irina spunea...

mmm :)! am asa mare bucurie cand ma gandesc ca mancarurile cele mai gustoase sunt cele simple, din putine ingrediente...

Natalia spunea...

Asa e, Irinuca, si eu am redescoperit in ultimii ani savoarea si bucuria mancarii de post gatite in casa, pt.ca am suferit si de tentatia de a alerga dupa tot felul de „inlocuitori“. Mancarurile simple sunt foarte bune, iar postul este totusi pana la urma o punere a trupului intr/un plan secund, nu o imbuibare cu tot felul de delicatesuri...
Te imbratisez cu drag si multumesc!

Laura spunea...

Draga mea Natalia, vreau sa iti multumesc pentru "hrana" spirituala ce o primesc ori de cate ori intru la tine pe blog... dar si pentru cea fireasca, cum ar fi tocanita asta delicioasa de cartofi :)
Ne-a placut mult de tot, mie si mamei mele, inclusiv salata pe care, iti marturisesc ca nu am facut-o niciodata asa...cu ridichi...
Te pupam cu drag si iti spunem din inima: Saru-mana pentru masa!

Natalia spunea...

Si eu va multumesc, Laura, pentru ca ma vizitati si ma bucur mult ca gasiti si folos aici.
Pentru tocanita multumesc si eu Amaliei, care a promis ca ne mai sprijina si pe viitor in ceea ce priveste hrana trupeasca din calatoria prin Postul Mare.
Va imbratisez cu mult drag, si pe tine si pe mama ta, si va doresc bucurie sfanta!

Laura spunea...

Natalia, eu zilnic intru la tine :)
Ce-mi pare rau e ca nu am atata timp, sa urmaresc totul mai pe indelete...

Sa-i transmiti Amaliei multumiri si din partea noastra si o mai asteptam si cu alte mancaruri delicioase... puse in practica apoi de tine :)

Sa va ajute bunul Dumnezeu in tot ce faceti!

Natalia spunea...

Doamne ajuta! Spor in cele bune!