sâmbătă, 26 aprilie 2008

Sâmbăta Mare

Aseară L-am pus pe Domnul în mormânt, împreună cu Iosif din Arimateea, îndurerata Maică a Domnului şi a noastră a tuturor, şi cu toţi cei care şi-au deschis inimile la această mare Taină: Dumnezeu S-a făcut om şi S-a răstignit pentru a ne şterge nouă păcatele şi a ne ridica din robia în care eram, cea mai grea robie, cea a păcatului.
"Să tacă tot trupul omenesc şi nimic pământesc în sine să nu gândească, căci Împăratul Împăraţilor şi Domnul Domnului merge să se junghie şi să se dea spre mâncare credincioşilor. Şi merg înaintea Lui puterile îngereşti cu toată domnia şi stăpânia, heruvimii cei cu ochi mulţi şi serafimii cei cu câte şase aripi, fetele acoperindu-şi şi cântând cântarea: Aliluia, Aliluia, Aliluia".
Heruvicul din Sâmbăta Mare
Este o zi de linişte: „Să tacă tot trupul omenesc şi nimic pământesc întru sine să nu gândească…“, ne spune Heruvicul din această Sâmbătă. Să încercăm să ne facem treburile şi pregătirile care mai sunt cu această linişte în suflet, plină de mirarea IUBIRII până la moarte a Dumnezeului nostru pentru noi. (Dacă aveţi vreme, mai multe despre această zi găsiţi aici).
Şi să aşteptăm şi să ne rugăm să primim şi noi bucuria Învierii în noaptea aceasta, împreună cu puterea de a ne înnoi viaţa, de a ne umple de bunătate şi iubire.
Vă îmbrăţişez pe toţi cu drag şi să ne întâlnim în noaptea aceasta la piatra mormântului, să vedem locul gol şi pe Hristos înviat! Bucurie sfântă vă doresc!
Natalia

Niciun comentariu: