
Ina le-a numit căpşuni cu frişcă. Eu însă nu am avut toate ingredientele, aşa că aspectul diferă esenţial. Gustul nu ştiu, dar ştiu că ce am mâncat a fost extraordinar de bun. Mi se părea că nu am mai mâncat niciodată ceva aşa de bun. Nu am repetat reţeta de când a început postul, pentru că, deşi ingredientele sunt de post, combinaţia lor e mai ceva ca torturile selecte de dulce :).
Iată ce am folosit eu:
- - 1 cană caju înmuiat câteva ore înainte
- - o ceaşcă fulgi de nucă de cocos
- - 2 ceşti apă
- - 3 lg miere
- - 1 lg suc de lamaie
- - 1 lg lecitina pudra
- - 1 kg căpşuni
Am pasat toate fără lecitină, apoi am adăugat şi lecitina şi am mixat puţin. Teoretic se dă la frigider pt. câteva ore, dar gustând-o nu am mai avut răbdarea necesară pentru această operaţiune. Am pus căpşunile spălate şi tăiate în sferturi în cupe şi am adăugat crema de caju. Delicios e puţin spus!
Natalia