sâmbătă, 10 ianuarie 2009

Craciun in Tara Fagarasului (II): a doua zi - Sf. Liturghie şi joc

Mi-am mai revenit în ultimele zile şi, slavă Domnului, am reuşit să termin la timp şi noul număr din Apostolat (ceea ce, fie vorba între noi, este de-a dreptul o minune, având în vedere ce s-a întâmplat în ultima vreme), aşa că reiau postările despre minunatele zile de sărbătoare pe care le-am avut.
După ce v-am povestit
cum m-am pregătit
si cum am petrecut Ajunul şi prima zi de Crăciun
continui cu a doua zi:
La Sf. Liturghie au fost mulţi copii care s-au împărtăşit, pentru că a fost mai greu pentru ei să fie prezenţi în prima zi, la noi slujba începând la ora 4 dimineaţa.
Vă prezint (pe lângă mine şi părintele) şi o familie care a primit din partea mea distincţia: "cea mai frumoasă familie de anul acesta" :) :
De la ora două a început jocul, mai întâi afară, în centrul satului:
În timpul brâului atenţia cetaşilor a fost distrasă şi li s-a furat steagul:

"Hoţii" s-au întors la negocieri:
şi le-au cerut cetaşilor ca plată să mai joace o sârbă: Tinerii s-au îndreptat apoi spre căminunde şi-au continuat jocul:
Iar noi am plecat acasă, pentru că începeau să ne sosească colegii corişti pentru concert :).
Natalia

8 comentarii:

Femeia Crestina spunea...

Foarte frumos, Natalia. Ce obiceiuri frumoase aveti voi!

Cuvinte din umbra spunea...

Maica, ce fain! Parca e vis pentru mine! Doamne, ajuta!

Natalia spunea...

E frumoasa Cristina, partea aceasta cu traditii si obiceiuri populare, insa din pacate nu mai este ce era odata. In spatele obiceiurilor se afla de multe ori parti mai putin frumoase, alcoolul de exemplu...

Natalia spunea...

Fain, maica fain! :) Nu chiar asa de vis cum pare, Lv, dar adevarul e ca cel putin la joc parca te simti transpus in vremuri de demult, cand se facea hora in sat.

Anonim spunea...

Nati, in unele zone traditiile frumoase au cam apus! Imi place ca la voi inca se pastreaza...

nicoleta spunea...

Ce frumos...
Mi-au placut in special copilasii imbracati in costume populare. Minunati!

Natalia spunea...

Da, Nicoleta, erau minunati, ca doua papusi! si erau asa frumosi toti 4, pt.ca cei mici sunt imaginea parintilor :) Sunt doi copilasi care in fiecare duminica isi trag parintii de mana sa ii duca la impartasit, sau o iau la fuga spre altar cand iese parintele :)) Si deschid gura maaare (ca asa le zice parintele), iar odata cel mic a zis: "Mai dă!"
Domnul sa le calauzeasca mereu pasii!

Georgiana spunea...

Va multumesc mult ca ati impartasit cu noi si Craciunul acestui an! Copilasii din biserica, lumea imbracata in costume populare....toate formeaza o imagine care imi mangaie sufletul. Domnul sa va binecuvanteze pentru curajul de a incerca o traire autentica a acesti sfinte sarbatori!