vineri, 6 noiembrie 2009

Vesti de la Sinca Noua

Ultima dată v-am povestit de noua mănăstire de la Şinca Nouă aici. Pentru că multă lume se întreabă cum mai stau lucrările, Părintele Matei mi-a permis să vă prezint o actualizare. Astăzi părintele meu a ajuns pe acolo, aşa că... am cu ce :):

Interiorul paraclisului care va adăposti moaştele Sfântului Nectarie şi îi va avea ca ocrotitori pe Sfântul Nectarie şi pe Sfânta Anastasia Romana:

trapeza şi chiliile:

Iată şi ruinele vechii bisericuţe de piatră, acum protejate de intemperii:

Iată şi fragmente din pictura care o împodobea:

După cum vedeţi, deşi s-a avansat destul de mult, călugării nu se vor putea muta anul acesta în noul aşezământ. Rugaţi-vă în continuare pentru finalizarea lucrărilor, iar dacă vreţi să fiţi parte din ctitorie, numărul de cont îl găsiţi aici.
Natalia

8 comentarii:

Alina/Caminul meu spunea...

Stii unde as pute gasi Psaltirea pr. Teofil Praianu? Mi s-a spus ca a fost publicata inainte de 1977, cu binecuvantarea P.S.Iustinian.

Natalia spunea...

Parintele Teofil nu are nici o Psaltire a lui si nici nu a contribuit la vreuna, ca de altfel la nici o carte de cult.
Indragea o traducere mai veche a Psaltirii, de pe la inceputul sec. XX (poate despre asta sa fie vorba?), din care obisnuia sa recite si avea si 2 psalmi preferati (22 si 102), despre care spunea ca parca i-ar fi scris chiar dansul. :)

Alina/Caminul meu spunea...

Natalia, cu rusine recunosc ca nu stiu. Ti-am cerut ajutorul pentru ca verisoara mea a primit canon sa citeasca aceasta Psaltire si m-am gandit ca voi fiind absolventi de teologie e posibil sa stiti. Mare confuzie. Trebuie intrebat iar duhovnicul. Dar am sa-i transmit verisoarei mele raspunsul tau. Multumesc mult.
Te imbratisez cu drag, Alina :)

Natalia spunea...

Ce pot sa iti spun sigur este ca o psaltire a Parintelui Teofil nu exista. La ce s-a referit parintele, asta numai el stie :).
Nu ai de ce, te imbratisez si eu cu drag, bucurie!

Anonim spunea...

Mare e Dumnezeu! Ce repede s-au miscat parintii la Sinca! Deja acel loc gol a prins contur de vatra monahala. Doamne ajuta sa se mute obstea cat mai repede acolo!

Natalia spunea...

"Cine este Dumnezeu mare ca Dumnezeul nostru?" :)
Doamne ajuta!

Anonim spunea...

Am vorbit cu parintele Matei care mi-a spus ca aici voi gasi poze. Sunt tare bucuroasa de ce am vazut. Sa va dea Dumnezeu sanatate pentru tot ce faceti. Mihaela Patrascu

Natalia spunea...

Miha draga, ma bucur mult de bucuria prilejuita! :) Va imbratisam cu drag si sa dea Domnul sa ne vedem sanatosi si la manastire!