marți, 24 noiembrie 2009

Supa de conopida cu morcov


Un gust care mi-a plăcut tare, tare mult, simplu şi dulceag.

Ingrediente:
  • conopidă
  • morcovi
  • vegeta (de casă)
  • pătrunjel
  • sare
Am înfierbântat puţin un morcov ras pe răzătoarea măruntă în puţin ulei. Îi dă o culoare roşietică, frumoasă (estompată în cazul meu de verdele pătrunjelului :) ). Am adăugat apa, apoi morcovii tăiaţi bucăţele măricele, iar ceva mai târziu conopida spălată şi desfăcută bucheţele. La sfârşit vegeta de casă şi sare după gust, iar la servire pătrunjel.

Mâncarea de post îmi curăţă simţul gustului, mă învaţă să apreciez simplitatea şi bunătatea hranei dăruite de Dumnezeu, neprelucrată, nerafinată. Pur şi simplu.
Natalia

11 comentarii:

Ramona spunea...

Arata foarte bine, mi-ai facut pofta:)
Voi incerca si eu.

Anonim spunea...

http://www.e-retete.ro/retete/vegeta-de-casa

Anonim spunea...

imi cer scuze pentru linkul anterior. n-am vazut specificarea ca vegeta e de casa. mea culpa. :)

Octavia spunea...

Doamne-ajuta!
Cum e vegeta de casa? Cum se face?

adriana spunea...

"Mâncarea de post îmi curăţă simţul gustului, mă învaţă să apreciez simplitatea şi bunătatea hranei dăruite de Dumnezeu, neprelucrată, nerafinată. Pur şi simplu."


cu cativa ani in urma, am tinut un regim disociat o perioada de 6 luni, suprapusa si peste perioada de post(Postul PASTELUI)...pana sa incep, eram fan icre cumparate gata prepartae..numia icre nu aveau in compozitie...dupa post si regim, cand am mancat prima data icre gata facute, am zis ca mor...sunt oribile...toxinele din mine nu imi permiteau sa simt gustul lor real...nu acelasi lucru s-a intamplat cu icrele pe care le-am preparat eu...la fel se intampla si cu toxinele din sufletul nostru...ne impiedica sa simtim ceea ce este foarte aproape de noi si ceea ce ne aduce cu adevarat bucurie...post cu folos , draga Natalia!

Anonim spunea...

Draga mea Natalia,

Ce bine arata supa ta !
Şi eu fac mai mereu,ne place tare mult,uneori folosesc bulion(de casă)cimbru ,ţelină şi muuult pătrunjel.E măi prea delicioasă pentru post...
Te îmbrăţişez cu drag!

Andrea

Natalia spunea...

Ramona, chiar este foarte buna, in ciuda simplitatii :)

Anonim, nu-i nimic :) Eu nu mai folosesc de ceva vreme aproape deloc vegeta din comert...

Octavia, eu am facut dupa reteta pe care am si publicat-o aici:
http://apostolatintarafagarasului.blogspot.com/2008/10/vegeta-de-cas.html

Natalia spunea...

Adriana, asa este, asa am simtit si eu si cu sucurile, si cu toate... E asa cum un nefumator simte imediat orice iz de fum de tigara, in timp ce un fumator sta fara nici o problema intr-un nor innecacios.
Mare dreptate ai si cu toxinele sufletului! Post cu folos si tie, te imbratisez cu mult drag!

Natalia spunea...

Andrea draga, sa stii ca m-am gandit si eu ca parca e prea delicioasa :)
Ne ramane sa fim atenti la cantitate ;).
Va imbratisez si eu cu drag pe toti 3!

oana spunea...

am facut si eu zilele astea vegeta dupa reteta 'ta' pentru care iti multumesc. :)

Natalia spunea...

Ii multumim impreuna dnei Nicoleta Cintar, care ne-a dat reteta :).