Am căutat şi adaptat reţete până am ajuns la o variantă care să îmi convină:
- 1/2 kg ciuperci proaspete
- 100 g stafide
- 100 g nuci mărunţite (nu măcinate)
- 1 cană orez
- 3 cepe mari
- 1 morcov
- 100 ml ulei
- sare, piper, mărar
- varză acră
- 150 ml suc de roşii
Se amestecă cu restul: orezul, ciupercile tăiate mărunt, stafidele, nucile, uleiul, condimentele.
Se împachetează în foi de varză şi se dau pe foc, pe plită, la foc mic. Eu le-am făcut în oala de lut, pe sobă.
Au ieşit atât de bune încât au fost o adevărată ispită. Părintele a zis chiar că sunt mai bune decât cele de dulce. Şi nu sunt nici greu de făcut, aşa cum îmi închipuiam...
Post binecuvântat!
Natalia
12 comentarii:
arata nemaipomenit, si combinatia dulce(stafide) -acisor(varza) e preferata mea.
Irina, m-au uimit si pe mine, au iesit f.f.bune. Sper ca nu poftesti prea tare, ca iti fac comanda speciala si pun la pachet! :)
Trebuie sa ma hotarasc sa gatesc si eu sarmale:) Tare bine arata, cred ca mi-e teama mai mult de pregatirea verzei.
ma pregatesc si eu sa le fac.
am tot in fara de ciuperci.
dar iau si de alea si pe urma zic cum au iesit.
multumesc de reteta, Natalina
Elena, nu e mare scofala. Foile mai mari le tai in 2, indepartand partea mai tare, de cotor, iar cele mai mici merg asa. Si mie imi era teama de aceasta operatiune, dar am vazut o data cum se fac si am prins curaj. :)
Aniela, cu mare drag, astept vesti despre rezultat! :)
rezultatul pe jumate...
Le am in cuptor!!! Aventuri, ca nu mi-a ajuns varza... o sa mai cumpar varza sa folosesc restul de compozitie care mi-a ramas.
revin :-)
O, asteptam finalul! :)
Daca nu ajungi prea curand sa iei varza poti sa pastrezi compozitia la congelator.
Natalia, au iesit execelente. Am mancat cu totii, inclusiv copii.
te pupam, multumim.
Aniela
Mi-am facut curaj si au iesit niste sarmale excelente, insa eu le-am facut doar cu ciuperci. Si m-am gandit sa folosesc cat de curand prazul in loc de ceapa.:)
Dragele mele Aniela si Elena, ma bucur ca v-am "convins" si v-au placut asa mult (mai ales copiilor, Aniela)!
va imbratisez cu mult drag, Domnul sa va binecuvanteze si sa va randuiasca post cu folos in continuare!
Am facut si eu sarmalele tale Natalia, insa cu mici modificari: am folosit varza dulce si nu am pus stafide. M-am gandit ca nu merge sa spun stafidele daca varza nu e murata. Oricum au iesit foarte foarte bune! Nota 10. Noi le-am mancat cu mamaliguta :)
Ma bucur mult, Mara! Si noi tot cu mamaliguta ;) Noua ne place mult varza murata si nu am fost tentata niciodata sa fac cu varza proaspata. De fapt e doar a doua oara cand gatesc sarmale... :).
Trimiteți un comentariu