Am plecat de la reţeta Inei, dar pentru că aveam un alt fel de smântână vegetală am schimbat reţeta.
Am folosit:
- - 7-8 cartofi
- - 1 ceapă
- - vegeta de casă
- - smântână din orez
Pentru că Ina ne-a avertizat că vom avea mult de frecat la tava de aragaz am folosit un vas yena, în care am pus şi ceva ulei, ca să fiu sigură că nu se prinde :).
Am pus în cuptorul preîncălzit, până mi-a plăcut cât de rumeniţi sunt.
Am servit cu salată de leurdă.
Minunat!
Natalia
6 comentarii:
Mi-e foame!..iar leurda e super..imi place foarte mult si ciorba de leurda..e nemaipomenita! :)
Şi mie :) Mai mai că aş face din nou! Iar leurda e într-adevăr extraordinară, iar noi avem marea binecuvântare de a o găsi... în grădină.
Cum este smantana vegetala? Nu am auzit, nu am mancat...
Eu mai iau leurda din padure, de la tara :)
Alina, iertare, am uitat să pun linkul :). E o reţetă simplă, care a apărut în Apostolat acu vreo 2 numere. Am pus link acum.
Eu nu am văzut niciodată leurdă în pădure. Oare o fi crescând doar în anumite păduri,la şes de exemplu? (eu nu am fost decât în păduri de munte :) )
Am vazut, foarte interesanta reteta. Cu siguranta am s-o incerc si eu :)
Da, leurda creste si la ses, numai ca indiferent de unde o culegem trebuie sa fim foarte atenti sa nu o confundam cu brandusa de toamna care este foarte toxica. Cred totusi ca brandusa nu miroase atat de puternic a usturoi, deci putina atentie ne poate salva de neplaceri.
Ha ha, Alina, cred că am făcut acest lucru săptămâna trecută, prin muzeul satului din Sibiu. Am şi gustat-o chiar :). Ne-am prins însă că nu e leurdă, nu ştiam însă că e toxică, slavă Domnului că doar am gustat :).
Trimiteți un comentariu