sâmbătă, 14 martie 2009

Sambetele si Duminicile din Post, popasuri duhovnicesti

Postul este asemănat de mulţi dintre Sfinţii Părinţi cu călătoria de 40 de ani a evreilor prin pustiu. Deşi finalitatea drumului este Învierea, făgăduinţa pe care ne-a făcut-o Dumnezeu, fiecare săptămână are la sfârşitul ei un „popas”, o anticipare a zilei Învierii.
În timpul Postului zilele de sâmbătă şi duminică sunt considerate zile de sărbătoare, zile în care se săvârşeşte Sfânta Liturghie (Liturghia de miercuri şi vineri nu este decât o rânduială de împărtăşire a credincioşilor), zile în care cei care postesc mai aspru în timpul săptămânii au dezlegare la ulei şi vin, iar mâncărurile gătite pot fi mai consistente.

Sâmbetele – sunt legate şi de pomenirea morţilor.
Duminicile – au fiecare câte o semnificaţie aparte şi constituie câte o treaptă către Duminica Învierii.

Să ne folosim de fiecare popas ca să ne „tragem sufletul”, să ne îmbogăţim cu învăţătura fiecărei Duminici, ca să urcăm treapta care ne ridică şi ne apropie de Înviere!
Nu uitaţi, nu sunteţi singuri în această călătorie, suntem peste 50 care călătorim împreună, iar rugăciunea ne dă putere să înaintăm cu folos!
Natalia

2 comentarii:

Anonim spunea...

Draga Maica Preoteasa va felicit pentru acest blog pe care il rasfoiesc de multa vreme cu mare drag, apreciind din tot sufletul ceea ce faceti in parohia dumneavoatra, in relatia cu alti prieteni ai blogului si in cadrul publicatiei Apostolat in tara Fagarasului.

Pentru mine care sunt sotie de preot (si intamplator pe sotul meu il cheama tot Marius :) ) dvs sunteti un exemplu viu de tineri destoinici care au reusit sa aduca pe calea internetului, intr-un spatiu atat de vast si controversat, un gand curat despre apropierea de calea cea dreapta a Bunului Dumnezeu.

Cu drag,

Proteasa Adina-Maria

Natalia spunea...

Multumesc tare mult de cuvintele bune si incurajatoare, Dumnezeu sa ne ajute sa ne implinim slujirea!
Va asteptam cu mare drag si la
http://slujireapreotesei.blogspot.com/
Va imbratisez cu drag si va doresc slujire rodnica, spre slava lui Dumnezeu si mantuirea noastra!