duminică, 14 decembrie 2008

Un an de blog

Astăzi se împlineşte un an de la prima mea postare pe acest blog, născut la insistenţele Irinei, căreia trebuie să îi mulţumesc încă o dată pentru iniţierea în tainele acestei „îndeletniciri”. Şi cum aniversările sunt (cel puţin pentru mine) prilej de bilanţuri, m-am gândit şi la aceasta: ce am câştigat şi ce am pierdut în acest an?
De pierdut am pierdut un singur lucru: foarte mult timp. Însă uitându-mă pe cealaltă balanţă a cântarului, la partea câştigată, îmi dau seama că verbul „am pierdut” nu îşi mai are sensul, pentru că este copleşit de câştig. Ce am câştigat? În primul rând am cunoscut foarte mulţi oameni care mi-au devenit prieteni şi care m-au îmbogăţit nespus. Unii prin blogurile lor, alţii prin mailuri şi corespondenţe private, care nu ar fi existat dacă nu ar fi fost blogul ca intermediar. Am cunoscut oameni minunaţi, fără de care mi-ar fi fost mult mai greu în această perioadă, în clipele de încercări şi necazuri. Am câştigat colaboratori la Apostolat, împreună-rugători, împreună-călători, nu numai în acest post - în care părtăşia cu voi îmi aduce negrăită bucurie – ci în Marea Călătorie a acestei vieţi etc. etc...
Pentru toate acestea îi mulţumesc lui Dumnezeu şi vouă, cei pe care vă ştiu, dar şi celor pe care nu vă ştiu, pentru că aţi ales să rămâneţi necunoscuţi.
Ştiu deci foarte bine ce am câştigat, însă îmi rămâne în suflet o întrebare: voi, voi aţi câştigat ceva din acest an al existenţei mele în lumea virtuală?
Natalia

23 de comentarii:

Dana spunea...

La multi ani blogului tau, draga Natalia! Da, am castigat foarte mult de pe urma timpului tau investit in blog...Asa ca, multumiri Irinei pentru ca te-a convins sa-l creezi, si desigur multumiri multe tie, pentru informatii, pentru initiative, pentru bucurie!

Si nu ma pot abtine sa iti urez ca in urmatorul an de blogging sa devii mamica!

Dana spunea...

La multi ani blogului tau, draga Natalia! Da, am castigat foarte mult de pe urma timpului tau investit in blog...Asa ca, multumiri Irinei pentru ca te-a convins sa-l creezi, si desigur multumiri multe tie, pentru informatii, pentru initiative, pentru bucurie!

Si iti urez ca in urmatorul an de blogging sa devii mamica!

Anonim spunea...

Draga Natalia, eu iti doresc sa ramai in blogosfera inca multi ani, mai ales atita timp cat te vei simti castigata si mai putin singura...si numai atata timp cat iti va folosi duhovniceste! Si sunt sigura ca iti va folosi, caci toate cele pe care le facem, trebuie sa le facem spre slava lui Dumnezeu! Si iti mai doresc un lucru: sa-ti aduca Domnul in urmatorul an ceea ce eu banuiesc ca va doriti mai mult! Cu sanatate, fericire si binecuvantare!

matuşka Eufemia spunea...

Bucurie si bucurie si bucurie!
Consider ca fiecare vizitator al unui blog crestin are "de cistigat" duhovniceste. Mie imi place blogul tau pentru ca imi aduci aminte, cu pozele postate din sat, de copilaria mea de la tara si de frumoasele obiceiuri transilvanene, pentru retetele de post ;) si pentru articolele in care ai incercat sa explici Sfinta Liturghie.
Multumesc si fie ca sfintii Tirs, Calinic, Filimon si Apolonie sa te ajute La Multi Ani Crestini de bloguit! :)

Gingasia spunea...

Intotdeauna castigi cand ai oameni cu suflet curat in jur! Doamne ajuta la mai multi ani...!

Anonim spunea...

Da! Eu am castigat mult.....si nu te cunosc decat din octombrie.....Felicitari!!!

flo.irina spunea...

La multi ani!
Desi nu sunt foarte prezenta in lumea blogurilor, te citesc mereu si ma folosesc cu prisosinta.
Maica Domnului sa te ajute in continuare in misiunea ta atat in viata reala, cat si pe aceste meleaguri virtuale!

Anonim spunea...

In primul rand vreau sa-i multumesc Irinei (Dulce casa) ca m-a condus catre tine.

Ce am castigat eu? O prietena si un sfatuitor .
M-ai ajutat sa-l cunosc pe Sfantul Nectarie si apoi sa-mi trimit rugaciunea catre el. Si cred ca din Biserica din Bucium, Sfantul a auzit si a primit rugaciunea ta si a mea.

Si m-ai ajutat si cu altele care poate tie nu ti s-au parut asa importante, dar pentru mine au fost – de ex. articolele despre Sf. Liturghie au fost pentru mine punctual de plecare pentru a cauta articole si carti despre acest subiect . Sau, cum din curiozitate mai mult , am citit cartile pe care le-ai trecut in profilul tau la preferate (IMestesugul bucuriei si Scoala rugaciunii) si mi-au fost mult folositoare. Sunt prea multe astfel de lucruri ca sa le pot insirui.
Despre Apostolat, ce sa mai zic? sa-ti dea Dumnezeu sanatate si putere sa-ti continui munca de acolo, pentru ca o faci foarte bine.

Daca a-si fi singura pe care ai fi ajutat-o prin intermediul blogului tau sa fii sigura ca tot e lucru mare. Dar sunt convinsa ca mai sunt multi altii care iti sunt recunoscatori.
Eu nu pot sa zic decat MULTUMESC!

Gabi(2*mama) spunea...

La multi ani... :)
Cu drag te imbratisam!
Doamne ajuta!

Niko spunea...

La multi, multi ani!
Destul de greu de exprimat in cuvinte tot ceea ce am cistigat citind paginile tale...

eu spunea...

ceva folositor putem gasi in toate si in toti, oriunde si oricand. Numai sa avem disponibilitatea de a vedea.
Multi ani, bucurie!

Ramona spunea...

Draga Natalia, eu am castigat in primul rand o prietena.
Am inceput sa citesc blogul tau de multa vreme si asa am descoperit un suflet cald si generos. Multumesc mult pentru prietenia ta.
Iti multumesc si pentru ca mi-ai deslusit cateva dintre enigmele blogului si astfel am intrat si eu in "lumea asta".
Multi ani si bucurie!
Sper ca intr-o zi ne vom si intalni :)

Ana spunea...

LA multi ani, blogului tau,Natalia draga si multe postari cu folos,cel putin ca si pana acuma! te imbratisez cu drag!

@irina_sweet_home spunea...

Draga Nati, intru multi ani de blogareala!

ma bucur ca te-ai lasat convinsa sa-ti faci blog :), am invatat atatea lucruri ziditoare de pe el, dar in primul rand ma bucur ca te-am cunoscut, asta e cel mai mare castig.

Sorin M. spunea...

La multi ani!
Dumnezeu sa-ti dea putere si pe mai departe sa fi fericita pentru ceea ce faci. Fericirea pe care o da El, este foarte importanta. Cum pot fi sarbatorile fericite, cand oamenii sunt nefericiti?

P.S. Vreau si eu sa calatoresc impreuna cu voi spre Betleem, in sesnul acesta i-am convins pe multi din lista mea de messs. sa-si schimbe avatarul cu imaginea postata de tine.

In sfarsit nu pot sa mai spun decat atat:

Doamne, te rog să nu-mi iei
Din suflet copilăria cu visele ei,
Copilul din mine, Eternul trimis
Plămadă a luminii din cerul de vis.

Natalia spunea...

Dragii mei, desi ieri a fost o zi tare plina si obositoare pentru mine (ca toate zilele de luni, cand sunt la serviciu), comentariile voastre imi soseau ca niste sageti de bucurie, care mi-au luminat ziua si m-au facut sa uit de oboseala.
Va multumesc mult, si celor care mi-ati scris aici, si celor care mi-ati scris pe mail; m-ati lasat fara prea multe cuvinte, dar m-ati convins sa merg mai departe cu blogul (cateodata mai aveam clipe de indoiala, vazand ca nu le mai pot face pe toate, si ma intrebam daca nu e mai bine sa renunt...).
Va imbratisez cu mult drag si multumesc, Domnul sa va binecuvanteze!

Natalia spunea...

Dana, multumesc mult, Domnul sa iti auda rugaciunea!

Mari, singura nu ma simt eu, si fara blog, insa Domnul a pus in comuniunea dintre oameni o bucurie mare, pe care nu o putem lua din alta parte. Domnul sa ne ajute sa ne intalnim in continuare in El. Multumesc mult de rugaciuni!

Eufemia, nu stiam! Viata la tara este intr-adevar ceva aparte! La postarile despre Sf. Liturghie nu am avut nici un feed-back (pana acum), asa ca am tot dat prioritate altora, pentru ca ma gandeam ca imi foloseste doar mie, iar eu ma las de obicei pe mine pe ultimul loc :). Si retete mai am o serie in aparatul de fotografiat :))

Natalia spunea...

Gingasia, multumesc, Domnul sa te binecuvanteze!

Alina, ma bucur mult, toate se intampla la timpul potrivit atunci cand ne incredintam Domnului. Te mai astept cu mult drag!

Irina flo, Maicuta Domnului sa fie mereu si cu tine, multumesc!

Valentina, esti o mare bucurie pentru mine! Sfantul Nectarie sa te ocroteasca si sa ne invete pe toti ce inseamna rabdarea si iubirea! Ramai mereu in rugaciunile mele si Dumnezeu sa imi ajute sa fiu "sluga buna si credincioasa" in impartasirea multelor bunatati care se afla in vistieria Lui!

Natalia spunea...

Gabi, va imbratisez si eu cu mult drag, multumesc!

Niko, important e ca e castig, nu pierdere de vreme... :) Ma bucur!

Ioana, multumesc! Asa e, uneori ne pierdem insa in lucuri mai putin importante...

Ramona, multumesc si eu! Cu siguranta ne vom intalni atunci cand ne va randui Domnul si aceasta bucurie!

Ana, multumesc la fel, bucurie!

Irina, si tu esti un mare castig pentru mine (mai mare decat iti poti inchipui :) )!

Sorin, bine ai venit si multumesc, te-am adaugat in lista impreuna-calatorilor cu acelasi mult drag ca si pe "cei dintai"! Domnul sa ne ajute pe toti sa petrecem ultimele zile din acest post cu folos si bucurie!

Valeriu spunea...

La Multi Ani!, pentru acest blog, si pentru altele ...
Eu am descoperit acest blog cu ajutorul sotiei ...
Nu il studiez amanuntit, ci printre "randuri" ...
Imi place sa intru cand si cand, sa citesc putin, sa las muzica sa cante ... si sa-mi vad de lucru la birou .. ca si acum ...

Natalia spunea...

Aurelia, nu?
multumesc mult, Domnul sa va dea cele de folos!

Anonim spunea...

ENORM am castigat si numai Dumnezeu poate sti cat de fapt... eu doar simt cum, din cand in cand, imi iese cate-o 'dobanda' (ceva de folos in viata) despre care stiu ca de la blogul tau se trage.

toate binecuvantarile Domnului fie peste tine si casa ta!

Natalia spunea...

Multumim la fel, Bogdan, nu credeam ca ma mai urmaresti. Ma bucur ca pot fi de folos cu ceva, Domnul sa te binecuvanteze, bucurie!