Ce am aflat? Că:
- reduce colesterolul din sânge, protejează vasele sangvine şi previne bolile cardiovasculare
- este hepatoprotector, antiinflamatori şi antioxidant
- este bogat (printre multe altele) în vitamina B (cu efect tonic asupra sistemului nervos), vitamina A (stimulează acuitatea vizuală), vitamina C şi fier.
Cum am făcut pateul? Cum ne-a spus Sica (mulţumesc încă o dată!):
Am luat un avocado
l-am curăţat de coajă, am scos sâmburele şi am pasat cu gheara de la mixer. Am adăugat puţină ceapă tocată fin, lămâie şi o linguriţă de ulei de măsline, puţin muştar, sare şi piper.
Ne-a plăcut! Zilele următoare, când s-or coace cei doi din cămară, mai fac.
Natalia
4 comentarii:
ce bine arata, ma duc azi sa cumpar si eu avocado, mi-ai facut pofta
O, astept impresii :). Eu am facut iar azi, si mi-a iesit si mai bun! Am pus mai multa lamaie, cum a zis Mari, si a ramas un verde deschis de tot, minunat la gust!
Va felicit pentru blogul d-vs, si pentru reteta de pateu, Domnul sa va binecuvanteze ...
Reţeta o datorăm unei cititoare mai vechi, eu doar am pus-o în aplicare, cu mare satisfacţie şi apreciere :).
Domnul să vă binecuvinteze şi pe dumneavoastră, post cu bucurie!
Trimiteți un comentariu