joi, 4 septembrie 2008

Chiftelute de dovlecei cu branza

Anul acesta am mai schimbat din obiceiurile alimentare… Printre altele (Coca-Cola interzisă, vegeta redusă la maxim, evitarea mezelurilor) m-am străduit să gătesc eu mai mult, ca să ştiu ce mănânc...
Aşa că astăzi am făcut nişte chifteluţe de dovlecei, la care am pus şi brânză, după cum m-a sfătuit cine mi-a dat dovleceii :). Iată ce mi-a ieşit...
Am folosit:
  • un dovlecel potrivit
  • o bucată de caş
  • 3 ouă
  • 4 linguri de făină (eu am pus integrală)
  • zahăr (eu am folosit brun)
  • smântână
  • dulceaţă
Am ras dovlecelul şi caşul, am amestecat cu ouăle şi făina şi am pus la prăjit. După ce le-am scos le-am presărat cu zahăr brun.
Se pot mânca aşa, eu însă am preferat cu smântână şi dulceaţă.
De afine:
Sau de căpşuni:
Extrem de gustoase!
Natalia

2 comentarii:

Irina spunea...

interesanta reteta, am si eu doi dovlecei in frigider, dar n-am cas :(

Natalia spunea...

Irina, dar poti sa incerci si cu altfel de branza, nu neaparat cas. Ideea este sa fie mai uscata, ca sa 'tina' compozitia.