vineri, 29 august 2008

Din nou despre Maica Siluana

In ultima vreme a trebuit să explic de mai multe ori de ce nu m-am implicat în petiţia (cu iniţiatori anonimi) care cere ÎPS Irineu să nu desfiinţeze Centrul de la Craiova. Am primit acum şi un răspuns dat direct de Maica, din care citez doar un fragment:

Copiii mei iubiţi, nimic nu se întâmplă fără îngăduinţa lui Dumnezeu şi fără un rost în logica mântuirii, dacă noi vrem să intrăm în ea, în această logică. Evenimentul acesta, ca oricare altul, poate fi "citit" fie în logica lumii acesteia, aflând în el: nedreptate, persecuţie, neînţelegere, prigoană, masonerie etc., fie în logica lui Hristos, ca ocazie de creştere duhovnicească sau pur şi simplu ca posibilitate concretă de "punere în practică" a învăţăturii propovăduite prin seminariile şi cuvintele noastre!
Eu vă mulţumesc pentru dragoste şi rugăciune şi i-am rugat pe toţi cei care mi-au cerut părerea să nu facă altceva decât rugăciune şi binecuvântare. (...)

Întregul răspuns îl găsiţi aici.
Mi-a plăcut mărturia lui Laurenţiu Dumitru despre Maica, m-au îndurerat însă multe dintre comentariile ascunse în spatele 'nick-name'-urilor... Dar, cum zice Maica, să ne bucurăm de libertatea de a vorbi pe care o avem astăzi, chiar dacă această libertate e de multe ori folosită fără responsabilitate.
Eu îmi doresc să folosesc timpul pierdut în petiţii şi proteste pentru a mă ruga pentru situaţia maicilor de la Jitianu, pentru deveni mai bună, pentru a aplica în viaţa mea ceea ce m-a învăţat dragostea neasemuită a acestei femei, de la care mai am o groază de învăţat, cursuri de reluat, conferinţe de ascultat, cărţi de citit...
Domnul să ne dea şi nouă bucuria pe care o au şi Maica, şi măicuţele din obştea ei, în perioada aceasta mai dificilă, dar în care Dumnezeul nostru, care Se pogoară la iad, este prezent. Şi atunci, de ce să ne temem?
Natalia

5 comentarii:

Anonim spunea...

Sunt de acord cu tine Natalia. Maica Sliuana face ascultare si nici noi nu trebuie sa ne razvratim daca Dumnezeu a ingaduit sa se intample aceasta decizie...Mie imi pare extrem de rau cand citesc tot soiul de comentarii care indeamna la revolta, aceste lucruri nu o ajuta nicicum pe Maica Sliuana, ba dimpotriva. Cred ca realizezi cum e sa fii aici, in miezul problemei, unde se aud tot felul de chestii despre ce mai urmeaza sa se desfiinteze, etc. Ma rog si eu pentru maicile de la Jitianu...

Natalia spunea...

Da, Mari, cred ca acolo situatia e mult mai tensionata... Rugaciunea e cea mai buna solutie. Atata timp cat ramanem in Hristos, Domnul nu va ingadui sa ni se intample nimic ce nu ne este spre folos...

Anonim spunea...

Sa nu uitati ca peste ani si ani vom fi chemati sa depune marturie despre Maica Siluana. Si se vor ridica multi, multi si vor veni valuri si marturiile lor vor uimi...

Anonim spunea...

ma minunez ca o femeie , chiar aflata in cinul monahal,
are ascendenta - oarecum duhovniceasca - in prea marita biserica ortodoxa romana!

Doamne ajuta!

Natalia spunea...

Doamne ajuta! Iertati-ma, nu inteleg prea bine... Vreti sa spuneti ca in Biserica Ortodoxa Romana femeile nu au valoare?