luni, 21 martie 2011

A început săptămâna a 3-a

Am avut parte de o Vecernie minunată. Începând de la prochimen se sting becurilor, părăsim fastul şi strălucirea Duminicii şi intrăm din nou în atmosfera postului, continuând la lumina lumânărilor. Săptămâna a 3-a a început:


„Pe mine cel rătăcit în munţii relelor neascultări caută-mă, Cuvinte, şi la Tine mă cheamă alungând departe năravurile cele rele ale gândului meu. Şi fiind mort înviază-mă iarăşi, şi cu postul mă curăţeşte pe mine, cel ce strig cu plângere neîncetat: Stăpâne Hristoase, milostiveşte-Te spre mine, pentru mare şi bogată mila Ta.”

„Începând postul săptămânii a treia, pe cinstita Treime să O lăudăm credincioşii, săvârşind cu bucurie cealaltă vreme a lui; şi patimile trupeşti slăbindu-le, să culegem din sufletele noastre flori dumnezeieşti, ca să împletim cununi stăpânei zilelor. Ca toţi purtând cununi, să lăudăm pe Hristos ca un biruitor.”
Tot din Triod, Vecernia zilei de luni (duminică seara), în a III-a săptămână din Post

N.

4 comentarii:

Unknown spunea...

Cat sunt de frumoase rugaciunile si slujbele din aceasta perioada. Le indragesc mult si dau Slava Domnului ca ne putem bucura de ele! O saptamana binecuvantata si post folositor!

Natalia spunea...

Într-adevăr, sunt minunate! Slavă Domnului pentru toate!
Mulţumim, asemenea!

Amalia spunea...

Domnul sa ne ajute tuturor! Sunt topita si dupa liturghia darurilor mai inainte sfintite, e atat de frumoasa! Eu am fost si in primul mesaj...(m-am logat la laptopul fiului meu). Te imbratisez.

Natalia spunea...

Haha, deci tu eşti RaulGogo, Amalia? :)
Te îmbrăţişez şi eu, bucurie şi folos în continuare!