miercuri, 12 mai 2010

S-a înălţat la cer pentru a ne deschide Calea


"Din iubire pentru voi, El S-a pogorât din cer şi a venit pe pământ, luând haină trupească, a fost prins de dragul vostru, întemniţaţilor, a suferit sudoare şi îngheţ, a îndurat foame şi sete, Şi-a dat faţa ca să fie scuipată şi trupul Său ca să fie bătut în cuie pe Cruce, S-a aşezat în mormânt ca leş, a coborât în iad ca să strice o închisoare mai rea decât viaţa aceasta, care vă aştepta pe voi după plecarea din trup - şi toate astea pentru a vă mântui pe voi din murdăria păcatului, şi v-a aşezat pe picioarele voastre.

El a înviat din morţi, ca prin aceasta să vă dea aripi pentru zborul la cer, şi în cele din urmă S-a înălţat la cer pentru a vă deschide calea şi a vă duce în locaşul îngerilor.

Nu trebuie acum să oftaţi cu, cutremur şi groază ca Împăratul David, nici nu trebuie să doriţi “aripi de porumbel”, căci a venit Vulturul, şi a arătat şi despărţit drumul în două.

Voi trebuie numai să creşteţi aripile duhovniceşti care vi s-au dat la botez întru numele Lui, şi să doriţi cu toată tăria să vă urcaţi acolo unde S-a urcat El."

Sf. Nicolae Velimirovici


4 comentarii:

adriana spunea...

ADEVARAT S-A INALTAT!

Alina spunea...

Hristos s-a inaltat!

Foarte frumos headerul :)

Natalia spunea...

Adevărat S-a înălţat, dragele mele.
Alina, m-am uimit şi eu de ce a ieşit... :)

CodexAlimentarius.info spunea...

Va rugam sa promovati site-ul nostru. Detalii aici: http://codexalimentarius.info/?page_id=263