miercuri, 8 iulie 2009

Vesti despre proces

Pentru că ştiu că mulţi dintre voi v-aţi rugat pentru asta, vă pun la curent cu situaţia actuală: observând ceva nereguli şi "influenţe nefaste" în oraşul unde s-a judecat procesul, am cerut strămutarea lui. În aprilie a fost acceptată cererea şi am fost repartizaţi la Iaşi. Săptămâna trecută (chiar de ziua părintelui :) ) am avut prima înfăţişare la Iaşi, însă partea greco-catolică nu s-a prezentat, următoarea întâlnire fiind stabilită pe 16 septembrie. Nădăjduim ca tentaculele caractiţei să nu ajungă şi acolo şi să avem parte de o judecată dreaptă, prin mila Domnului şi ajutorul Cuvioasei care păzeşte cetatea Iaşilor şi este ocrotitoarea familiei noastre. Acolo ne este nădejdea, de aceea vă mulţumim că vă rugaţi pentru noi, avem mare trebuinţă.
Natalia

10 comentarii:

Miriam spunea...

Dumnezeu nu ii va lasa pe ai Lui! Aruncati toata grija in bratele Lui Dumnezeu si El va face dreptate!
O imbratisare calda, Natalia!

Ioana spunea...

Doamne ajuta sa se termine cu bine!

Alina spunea...

Cererea de stramutare acceptata + stramutarea la Iasi (tocmai la Iasi!) + Moastele Sf.Cuv.Parascheva (ocrotitoarea fam.voastre) + vestea chiar de ziua parintelui...hm, mie imi suna tare frumos.
A lucrare...Doamne ajuta!

Natalia spunea...

Mariana, Ioana, multumim din suflet!

Alina, asa e :), sa dea Domnul!

Anonim spunea...

Nati, Doamne ajuta si multi ani fericiti cu sanatate pentru parintele si pentru tine! Sa dea Domnul ca la Iasi sa incheiati cu bine aceasta lupta!

MunteanUK spunea...

Sa dea Dumenzeu, pt rugaciunile Preasfintei Maicii Sale, ale Sf. Parascheva si ale tuturor Sfintilor Sai o rezolvare a ispitei care va incearca de atata vreme!

Si sa nu va temeti de 'prietenii sus-pusi' ai nimanui, de pile, de influente, de aranjamente, caci mai 'sus-pusi' decat prietenii vostri (Maica Domnului si atatia Sfinti) nu sunt pe lume!

Natalia spunea...

Mari, multumim mult! De incheiat nu cred ca se va incheia de tot, pentru ca probabil oricine pierde va face recurs la inalta curte de la Bucuresti. Insa daca pierdem si la Iasi, dupa ce am pierdut deja o data la Brasov, este prea putin probabil ca inalta curte sa schimbe decizia, care va ramane definitiva... Domnul sa ne pazeasca!

Natalia spunea...

Bogdan, amin! Numai ca Prietenii nostri vor trebui sa Il induplece pe Domnul sa ierte nepasarea noastra, necredinta si indiferenta... Pentru ca daca Se va uita la acestea, adevarul e ca nu meritam biserica...

rufin spunea...

Dacă ortodocşii ar fi fost exact în aceeaşi postură în care se află greco-catolicii astăzi, ar fi făcut lucruri perfect identice. E în fond o luptă lipsită de măreţia războaielor adevărate. Bătălia asta dacă tot trebuie dusă, duceţi-o cu capul plecat, ca unii care aţi priceput că ortodocşii din Bucium, puşi în postura celorlalţi, ar acţiona identic, invocîndu-L la fel pe Dumnezeu, adevărul istoric, adevărul numeric, ş.a.m.d. Şi că desigur,nu fidelitatea faţă de adevăr i-ar anima - în orice postură s-ar afla - în astfel de cofruntări, ci păstrarea statu-quo-ului convenabil.Priviţi cum acţionează aceiaşi actori, fie ortodocşi,fie gr. catolici, în problemele de împărţire a pămîntului sau a altor bunuri! Nimic din gramatica credinţei nu încape aici! Nimeni nu vrea să piardă nimic de dragul Cuvîntului lui Dumnezeu, ci toţi se căznesc să cîştige cît mai mult în numele dreptăţii lui Dumnezeu. Şi atunci pentru cine să cîştigi locaşul de cult? Pentru nişte cetăţeni dezolant de interşanjabili? Nu face. Pentru Dumezeu? Nu-I place,întrebaţi-L! Pentru gloria BOR? Vai unei astfel de glorii! Se arată în lupta asta cît de puternică este credinţa noastră ortodoxă? Sau mai degrabă demon/străm cîtă rezistenţă conflictuală avem tîrîndu-ne prin sălile de judecată dintr-un colţ în altul al ţării, în numele unui adevăr care negreşit ne desparte de Dumnezeu? Şi victoria şi înfrîngerea, hotărîte în tribunale, sunt la fel de triste şi de neglorioase. Ce duh necurat "binecuvîntează" luptele acestea? Daţi-le ce cer şi ridicaţi-vă cu bucurie biserică nouă, atunci chiar se va odihni Duhul Sfînt întru voi. Alţii mai săraci au făcut asta şi au arătat că ascultă Evangheliei Domnului, cu adevărat. "Dacă-ţi cere cineva haina..." Pînă atunci sunteţi în afara lui Dumnezeu. Vă rugaţi degeaba...

Natalia spunea...

Rufin, multumesc de ganduri. Ai, in cea mai mare parte, dreptate. Ne-am pus si noi aceleasi probleme, insa raspunsul Domnului pentru noi a fost altul. Roaga-te pentru noi si pentru implinirea voii Lui.