sâmbătă, 29 noiembrie 2008

Pateu de conopida

Timp de 3 zile nu am avut net şi am rămas în urmă cu toate... Între timp însă m-am bucurat mult de mărturiile pe care le-aţi dat despre post aici. Cum zicea şi Raluca, de fapt ne-am folosit toţi, în primul rând scriind şi făcându-ne ordine în idei şi apoi ne-am îmbogăţit din trăirile celorlalţi. Vă mulţumesc încă o dată că aţi acceptat invitaţia mea, Domnul să ne ajute să călătorim cu bucurie şi folos în continuare!

Şi ca să mai recuperez ce am lucrat prin bucătărie săptămâna trecută, vă scriu despre pateul de conopidă:

  • o jumătate de conopidă fiartă
  • 3 lg ulei de măsline
  • 6 nuci pisate mărunt
  • ceapă tocată mărunt, după gust (eu am pus una mică)
  • sare, piper, mărar
Se pasează toate ingredientele, mai puţin mărarul şi ceapa, care se adaugă la sfârşit. Noi am servit pe pâine prăjită cu castraveciori muraţi.
Natalia

5 comentarii:

Anonim spunea...

Pateul de conopida e o foarte buna idee pentru micul dejun.
Nu am facut inca cumparaturi pentru post, dar am in plan lapte de soia cu fulgi de secara pentru dimineata. Acum adaug si ingredientele pentru pate de conopida :)
Cam ce gust are?

Natalia spunea...

De conopida si marar. Daca iti place conopida vei agrea si pateul, daca nu, nu. In caz ca nu iti place mararul poti inlocui cu patrunjel.
O zi frumoasa si bucuroasa!

Elena spunea...

Natalia, suna tare bine ce scrii tu aici! Eu ador conopida si incerc sa fac pateul asta. Fara nuca oare cum e? Am eu o problema cu nuca in general, nici cozonacul nu il suporta fierea mea.

Natalia spunea...

Elena draga, cred ca poti sa scoti linistita nuca, daca nu iti face bine. Daca iti place asa mult conopida iti va fi pe plac pateul si fara nuca. Eu ma bucur cand gasesc nuca prin retete, pentru ca e foarte hranitoare pentru cei fara probleme (parintele meu facea des crize de fiere, dar de o vreme, slava Domnului, e mult mai bine - bineinteles ca fara excese! :) ).
Te imbratisez cu drag, sa imi spui daca faci!

Anonim spunea...

Natalia, am incercat si eu reteta ta de pateu si e foarte buna. O recomand tuturor. :)