vineri, 21 noiembrie 2008

Ce bem, ce mancam?

O culegere de articole apărute în Jurnalul Naţional despre compoziţia unor produse aflate pe piaţa românească, analizate de Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi, despre care am mai vorbit aici, dar şi de alţi specialişti.
Din cuprins:
  • Hame - nu e pasăre ca porcul
  • Knorr - o supă caldă cu 5 E-uri
  • Deli - topping de E-uri cu aromă de căpşuni
  • Măgura - două straturi pufoase umplute cu E-uri
  • Congelarea nu măreşte termenul de valabilitate
  • Sugus - aşa multe şi aşa rele! (produs interzis copiilor!)
  • Adria - o apă chioară, portocalie, îndulcită cu chimicale
  • Izvorul minunilor - apă în care nu ştim ce se "scaldă"
  • Wiesana - margarina 100% artificială
  • Brânza topită Hochland Mixtett - brânza care mănânca calciul
  • Orangina: sifon cu puţin suc de fructe
Nu vă speriaţi, există şi alimente recomandata consumului, vă las însă să le descoperiţi singuri! :)
Ca să vizualizaţi cu un scris mai mare apăsaţi pe dreptunghiul din colţul dreapta sus.

Ce mancam

Natalia

2 comentarii:

eu spunea...

da,medicul acesta are o rubrica zilnica in Jurnalul National. E interesant ce spune, desi - daca il urmaresti constant - ajungi la concluzia ca nimic din ce se vinde la magazin nu e bun. ceea ce nu e foarte departe de adevar de altfel:) dar, pana la urma trebuie sa stim sa alegem raul cel mai mic. in ce priveste produsele alimentare, de regula pretul mic e invers proportional cu Eurile.

Natalia spunea...

Am citit şi eu de multe ori rubrica din JN, dar doar atunci când mi-a picat în mână. M-am bucurat că am găsit aici o adunare de texte.
Aşa e cu răul cel mai mic, şi chiar el zice acest lucru (am consemnat şi eu acum câteva zile pe blog o emisiune la care a participat). În articolele care sunt adunate în acest document există însă şi alimente "bune" - "bun" însemnând astăzi mai degrabă că nu e nociv...