miercuri, 12 mai 2010

Budincă din banane (fără foc)

Lista bunătăţilor continuă cu o budincă delicioasă. În ciuda aspectului, pe lângă faptul că nu e fiartă, alte 2 surprize: nu are nici lapte, nici cacao! Sursa de inspiraţie: Ina (ale cărei reţete m-au ajutat tare mult, mulţumesc!)

Aveţi nevoie de:
  • - 2 banane bine coapte
  • - 1 avocado (dă aspectul cremos)
  • - 2 linguri pudră de roşcove (se găseşte la magazinele naturiste. Mai multe despre avantajele folosirii pudrei de roşcove în loc de cacao găsiţi aici)
  • - miere de albine (eu am pus o lingură)
Se pasează mai întâi bananele cu avocado, apoi se adaugă pudra de roşcovele şi mierea şi se mai mixează puţin. Noi am servit cu fulgi de ovăz şi stafide.


Natalia

3 comentarii:

Anonim spunea...

Hristos S-a înălțat Nati! Am observat că ați ales o alimentație sănătoasă, e foarte bine! Și eu încerc să-l dezobișnuiesc pe soțul meu de unele alimente nesănătoase și avem deja ceva vreme de când nu mai cumpărăm unele lucruri. Din păcate, noi suntem nevoiți să recurgem la alimente mai sănătoase din cauza unor probleme de sănătate și cu toată strădania mea, nu pot decât să regret că nu am am insistat mai mult. Oricum, chiar și numai cu postul rezultatele au fost foarte bune, înainte să ne cunoaștem, soțul meu era mult mai des bolnav.
Eu vă doresc și ție să părintelui să aveți spor și mult folos în ceea ce faceți pentru sănătate și mântuire!

Natalia spunea...

Adevărat S-a înălţat, Mari dragă!
Da, e o alegere cu multe, foarte multe beneficii. A fost greu până ne-am apucat, dar acum ne simţim atât de bine încât e mai greu să renunţăm :). Deocamdată e cu titlul de regim destul de sever, sperăm să ajungem curând la un echilibru pe care să îl adoptăm ca stil de viaţă.
În ceea ce priveşte postul, rolul lui e extraordinar, însă e de întreţinere. În momentul în care eşti bolnav nu mai este suficient, e nevoie de ceva mai sever. Dar ca întreţinere, perioadele de post plus zilele săptămânale (înţelept ar fi şi lunea) oferă un echilibru care te întreţine. Dacă ne-am da numai seama câtă înţelepciune şi evitare de probleme avem în poruncile Domnului!
Mulţumim mult, sănătate şi vouă, trupească şi sufletească, pentru că sunt atât de legate... Te îmbrăţişez cu drag, bucurie!

marioara-marioara3 spunea...

Este un desert pe cit de sanatos ,atit de delicios ,multa sanatate autorului si celui care ne-a imbucurat de a avea si noi reteta